Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Deze Week: European Tour keert terug in München

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 15: 11 April – 17 April.

Donderdag 14 April: Premier League Darts 10, Manchester
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Met drie overwinningen op zak begint Michael van Gerwen met een uitstekend gevoel aan de tiende avond van de Premier League. De Nederlander vergrootte zijn voorsprong in Leeds en hoopt dat ook in Manchester te doen. Met Jonny Clayton treft hij in zijn eerste wedstrijd één van zijn angstgegners. Mocht hij winnen, dan treft MVG in ronde twee de winnaar van het duel tussen Joe Cullen en Michael Smith. De nummer één en twee van de wereld, Peter Wright en Gerwyn Price, nemen het tegen elkaar op in de eerste wedstrijd van de avond, waarna James Wade en Gary Anderson ook nog tegen elkaar spelen.

Zaterdag 16 April – Maandag 18 April: European Tour 3, German Darts Grand Prix
Tijd: 13.00 Middagsessies, 19.00 Avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

Na vier weekenden met Players Championship keert deze week de European Tour dan eindelijk weer terug. In München wordt er weer gestreden om 25.000 pond. Michael van Gerwen won de tweede Euro Tour van het jaar en hoopt dit te herhalen. Hij wordt vergezeld door nog zeven Nederlanders: Dirk van Duijvenbode is geplaatst, terwijl ook Raymond van Barneveld, Berry van Peer, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort en Wesley Plaisier in actie komen. Danny Baggish schrijft als eerste Amerikaan op de European Tour geschiedenis.

WDF Weekend

16 – 17 April: Victorian Easter Classic

Na het succesvolle WK kent de WDF een rustige paar dagen. Alleen in Australië wordt er voor punten gedart: dit gebeurt slechts in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Christopher Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *