Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: European Tour zet Zwolle op zijn kop

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 21: 23 Mei – 29 Mei.

Donderdag 26 Mei: Premier League Darts 16, Newcastle
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De klad leek er lange tijd wat uit in de nieuwe opzet van de Premier League, maar de laatste speeldag krijgt het gewenste scenario. De nummers vier en vijf, Peter Wright en Joe Cullen, bepalen in een rechtstreeks duel wie er naar de halve finales mag. De rest van de ranglijst staat al akelig vast. Jonny Clayton gaat als nummer één naar de finaleronde, Michael van Gerwen als nummer twee. ‘The Ferret’ treft op de laatste dag de nummer laatst, Gary Anderson, terwijl Van Gerwen het net als vorige week opneemt tegen Michael Smith. Gerwyn Price mag zijn wederom teleurstellende Premier League afsluiten tegen James Wade.

Vrijdag 27 Mei – Zondag 29 Mei: European Tour 8, Dutch Darts Championship
Tijd: 13.00 Middagsessies, 19.00 Avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

Voor het eerst sinds 2019 keert de European Tour weer terug in Nederland. Drie jaar geleden was Ian White in de finale te sterk voor Michael van Gerwen, maar dit jaar is de Engelsman er niet eens bij. Wie er wel zijn: maar liefst 11 Nederlanders. Michael van Gerwen zal hopen dit jaar wel de titel te pakken, terwijl ook Dirk van Duijvenbode een geplaatste speler is. Danny Noppert en Vincent van der Voort kregen uitnodigingen als ‘Host Nation Qualifiers’, terwijl Martijn Kleermaker, Danny Jansen, Niels Zonneveld en Jermaine Wattimena zich ook plaatsten. Op donderdagavond komen hier nog drie van onze landgenoten bij via de Host Nation Qualifier. Luke Humphries, die de afgelopen twee European Tours won, is niet aanwezig, terwijl ook Jonny Clayton zich afmeldde. Met onder andere Gerwyn Price en Peter Wright staan er echter nog genoeg andere toppers aan de start. Het belooft een oranje feest te gaan worden in Zwolle.

WDF Weekend

27 – 29 Mei: Oregon Open (VS)
29 Mei: Nordic Cup Open (ZWE)

Nog twee weken tot de Dutch Open, maar ook dit weekend wordt er gewoon gedart binnen de WDF. In de Verenigde Staten en Zweden vinden beide één toernooi plaats in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *