Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Europese week start met de ‘Highlander’

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 10: 4 Maart – 10 Maart

Donderdag 7 Maart: Premier League 5 Aberdeen
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTlZ

Michael van Gerwen kende vorig week niet de beste week van zijn carrière. Twee keer verloor hij, in de premier league van James Wade en op de UK Open van Mervyn King. In de PL was het pas zijn eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. In Aberdeen is het dus tijd voor herstel. Dit moet dan gaan gebeuren tegen een ‘Contender’, John Henderson. ‘The Highlander’ krijgt van de negen de ondankbare taak het op te nemen tegen MVG, maar na vorige week weet hij dat er ook kansen liggen. De populaire Schot speelt daarnaast ook nog voor zijn thuispubliek, wat hem alleen maar meer vertrouwen zal geven. Raymond van Barneveld hervat zijn weg tegen Peter Wright, een weg die er met de week lastiger op wordt. Wil RVB ook na judgment night nog mee doen, dan zal er nu toch wel eens gewonnen moeten worden. Michael Smith en Rob Cross openen de avond met een herhaling van de halve finale van de UK Open van zondag, waarna ook nog Daryl Gurney vs James Wade en Mensur Suljovic vs Gerwyn Price op het programma staat.

Zaterdag 9 Maart – Zondag 10 Maart: Development Tour 1 t/m 4
Tijd: 11:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Voor spelers onder de 24 begint aankomend weekend het nieuwe seizoen van de Development Tour. De eerste vier toernooien staan op het programma, met in elke toernooi 2000 pond voor de winnaar. Dimitri van den Bergh zal er dit jaar niet bij zijn, nadat hij vorig jaar 24 werd. Dit houdt ook in dat er aan het eind van het jaar weer een andere speler Wereldkampioen bij de jeugd wordt. Misschien is die speler wel Jeffrey de Zwaan. De jonge Nederlander zal zeker één van de favorieten zijn in deze competitie, terwijl ook spelers als Luke Humphries, Geert Nentjes, Martin Schindler en Ted Evetts als kanshebbers kunnen worden aangeduid. De afgelopen jaren deden er vrij veel Nederlanders mee, ook dit weekend worden er weer 20+ verwacht.

Vrijdag 8 Maart – Zondag 10 Maart: PDCNB 3&4, PDCNB Euro Tour Qualifiers 7 t/m 10
Tijd: 12:00/16:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

In Denemarken begint vrijdagmiddag het tweede PDCNB weekend van het jaar. Maar liefst zes toernooien, verdeeld over drie dagen, zullen er in het plaatsje Slangerup worden afgewerkt. Op de vrijdag gaat het hier om twee kwalificatietoernooien voor de Euro Tour, alleen open voor niet-Tour Card houders. Op zaterdag wordt het derde toernooi van de PDCNB reeks aangevuld met nog een kwalificatietoernooi, op zondag gebeurt hetzelfde maar dan met toernooi vier. Madars Razma haalde afgelopen weekend de laatste 32 op de UK Open en liet dus zien in vorm te zijn. Is hij de te kloppen man?

Zaterdag 9 Maart – Zondag 10 Maart: Oost Europa Euro Tour Qualifiers 5 t/m 8
Tijd: 12:00/16:00 Nederland
Waar te volgen: PDC Hungarian Fanclub

Net als in Denemarken wordt er ook Hongarije gespeeld om velbegeerde plaatsen op de Euro Tour. Bij het vorige weekend gingen drie van de vier plaatsen naar spelers uit thuisland Tsjechië, dit keer hopen ook de Hongaren op dit soort succes. Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik zullen niet aanwezig zijn, maar spelers als Boris Koltsov, Karel Sedlacek en Pavel Jirkal hopen wel goed voor de dag te komen.

Zaterdag 9 Maart – Zondag 10 Maart: Super League Germany 2
Tijd: 12:00 Nederland
Waar te volgen: SuperleagueDartsGermany

Ook in Duitsland zit men dit weekend niet stil. Zestien Duitsers nemen het in het tweede weekend van de Super League tegen elkaar op, met als doel zoveel mogelijk punten te pakken. Robert Marijanovic deed dit in het eerste weekend het beste, net iets beter dan Nico Kurz. Martin Schindler en Gabriel Clemens bleven net iets achter, maar zullen dit weekend proberen te vlammen (in het geval Schindler geen Development Tour speelt).

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *