Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton - Premier League 2021

Deze Week: Finale Premier League én World Cup

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 24: 13 Juni – 19 Juni.

Maandag 13 Juni: Premier League Finals
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De finale van de Premier League op een maandagavond: het lijkt een grap, maar is de werkelijkheid. Doordat de avond in Berlijn werd uitgesteld naar juni mocht de Duitse hoofdstad meteen de laatste avond organiseren, op een maandag dus. Jonny Clayton verdedigt zijn titel, nadat hij de reguliere competitie als koploper wist af te sluiten. De Welshman neemt het in de halve finale op tegen debutant Joe Cullen, terwijl Michael van Gerwen het duel aan gaat met James Wade (voor alweer de 10e keer dit jaar). De Nederlander hoopt voor het eerst sinds 2019 weer de Premier League te winnen.

Dinsdag 14 Juni – Woensdag 15 Juni: Players Championship 16 & 17
Tijd: 14.00 dinsdag, 12.00 woensdag
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Door de drukte van de World Series en European Tours is het al weer een maand geleden dat het laatste Players Championship-toernooi werd gespeeld. Het circuit keert deze week terug in Duitsland, net voor de World Cup. Dit betekent zoals gewoonlijk ook veel afmeldingen: onder andere Jelle Klaasen en Danny van Trijp mogen zo als invallers deelnemen aan de vloertoernooien, terwijl ook Thibault Tricole een uitnodiging heeft gekregen. Michael Smith won de laatste twee toernooien en hoopt als voorbereiding op de World Cup weer op twee succesvolle dagen.

Donderdag 16 Juni – Zondag 19 Juni: World Cup of Darts
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Het is elk jaar weer één van de interessantste toernooien bij de PDC: de World Cup of Darts. De charme van het koppeltoernooi, in combinatie met spelers die maar weinig op TV spelen, zorgt ervoor dat het toernooi erg populair blijft. Voor het eerst in jaren is Michael van Gerwen er niet bij voor Nederland: ‘Mighty Mike’ gaat onder het mes, waardoor Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode de Nederlandse eer verdedigen in de openingswedstrijd tegen Brazilië. Peter Wright en John Henderson verdedigen de titel, terwijl Michael Smith en James Wade een dodelijk duo hopen te vormen voor Engeland. Ook Wales, bestaand uit Gerwyn Price en Jonny Clayton, behoort natuurlijk tot de topfavorieten.

WDF Weekend

17 – 18 Juni: Canadian Open
17 – 19 Juni: Balaton Darts Masters (Hongarije)
17 – 19 Juni: Balaton Darts Classics (Hongarije)
18 Juni: New Zealand Masters

Bij de WDF vinden er dit weekend op maar liefst drie continenten toernooien plaats. In Canada en New Zeeland staan toernooien in de categorie ‘Zilver’ op het programma, in Hongarije worden op zaterdag en zondag toernooien in de categorie ‘Brons’ afgewerkt.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *