Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Deze Week: Friesland verwelkomt wereldtop

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 17: 24 April – 30 April.

Donderdag 27 April: Premier League Darts 13, Leeds
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Met nog vier avonden te gaan lijkt de Premier League op weg naar een zinderende ontknoping. Gerwyn Price en Michael van Gerwen kunnen hun tickets voor de halve finales wel al gaan boeken, maar Nathan Aspinall, Jonny Clayton en Michael Smith strijden nog om de andere twee plekken. In Leeds ontlopen deze drie elkaar in de eerste ronde: Michael Smith opent tegen Chris Dobey, Jonny Clayton treft Gerwyn Price, terwijl Nathan Aspinall het opneemt tegen Dimitri van den Bergh. Michael van Gerwen kruist tussendoor ook nog de degens met Peter Wright.

Vrijdag 28 April – Zondag 30 April: Dutch Darts Championship, European Tour 6
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Het belooft een fantastisch weekend te worden in Leeuwarden. Een dag na koningsdag reist de PDC voor de eerste keer af naar de hoofdstad van Friesland. Acht Nederlanders volgen dit voorbeeld: Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en thuisfavoriet Danny Noppert komen op zaterdag in actie, terwijl Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena en Gian van Veen op vrijdag aan de oche verschijnen. Het achttal wordt op donderdag nog compleet gemaakt tijdens de host nation qualifier, waar onder andere Jelle Klaasen en Berry van Peer als favorieten zullen starten. Michael Smith was vorig jaar, toen nog in Zwolle, in de finale te sterk voor Danny Noppert. Krijgen we dit weekend wel een Nederlandse winnaar?

Vrijdag 28 April – Zondag 30 April: Development Tour 6 t/m 10
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Luke Littler kwam met een knal binnen bij de PDC: de 16-jarige Engelsman maakte al indruk op de UK Open, waarna hij ook meteen domineerde op de development tour. Deze week hoopt hij hier een vervolg aan te geven. Met vijf toernooien is in ieder geval weer genoeg te verdienen. Vanuit Nederland zal de aandacht vooral op Jurjen van der Velde, Owen Roelofs én Wessel Nijman worden gevestigd. Nijman maakte bij zijn rentree meteen indruk: zit er een titel in?

Zaterdag 29 April – Zondag 30 April: Asian Tour 10, 11 & 12
Tijd: 2.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Het darten in Azië staat niet meer stil. In Hongkong vinden er dit weekend beslissingen plaats met het oog op de World Cup of Darts: de top twee van Japan, Hongkong, Thailand en Singapore op de ranglijst mag na zondag hun tickets gaan boeken. De race richting het WK gaat ook verder, en dit keer reizen de meeste toppers wél af. Met vijf finales uit zes gespeelde toernooien lijkt echter ook nu Lourence Ilagan weer de grote favoriet.

WDF Weekend

29 – 30 April: Denmark Open & Denmark Masters

Het duurde even, maar dit weekend staat er weer een toptoernooi bij de WDF op het programma. De Denmark Open valt in de categorie ‘Goud’ en levert zo dus, naast een vracht aan punten, ook meteen een startbewijs op het WDF WK 2024 op. Er lijkt een sterk deelnemersveld aan de oche te verschijnen, dus er zal echt voor de titel worden geknokt.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *