Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Deze Week: Grand Slam of Darts start van drieluik

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 45: 8 November – 14 November

Zaterdag 13 November – Zondag 14 November: Grand Slam of Darts, Dag 1 & 2 
Tijd: 14.00 middagsessies, 20.00 avondsessies
Waar te volgen: RTL7, Videoland, live.dartsdata

Het WK komt steeds dichterbij: met de Grand Slam of Darts wordt de sprint naar Ally Pally ingezet. Het prestigieuze toernooi in Wolverhampton wordt zoals gewoonlijk opgevolgd door de Players Championship Finals, waarna het nog maar een paar weken tot het grootste toernooi van het jaar is. Eerst de Grand Slam dus: waar dit toernooi ooit een clash tussen de PDC en BDO was, heeft er dit jaar geen enkele amateur-bond een plek gekregen. Wel werden winnaars van toernooien onder de Pro Tour uitgenodigd: zo zijn onder andere Jim Williams (UK Challenge Tour), Rusty-Jake Rodriguez (EU Development Tour) en Fallon Sherrock (Women’s Series) van de partij. De terugkeer van Raymond van Barneveld op dit toernooi is daarnaast het grootste verhaal. ‘Barney’ komt op zaterdagavond meteen in actie tegen Michael Smith. José de Sousa is de titelverdediger, maar Gerwyn Price, Jonny Clayton en Michael van Gerwen zullen als favorieten starten.

Zaterdag 13 November: West Europe Qualifier
Tijd: 12.00
Waar te volgen: tv.dartconnect, dartsactueel.nl

Na een jaar afwezigheid keert de West Europe Qualifier terug. Het kwalificatietoernooi voor spelers uit Nederland, Belgë en Luxemburg wordt dit jaar, net als in 2019, gehouden in Leeuwarden. Elke speler ouder dan 16 heeft hier de kans om zich te plaatsen voor het WK. Jan Dekker was twee jaar geleden de sterkst, maar zit nu een jaar later zonder Tour Card. Hij behoort ook zeker niet tot de favorieten: mannen als Kevin Doets, Niels Zonneveld, Jelle Klaasen gelden als de topspelers, maar spelers als Richard Veenstra, Ronny Huybrechts, Christian Kist, Luc Peters en toch ook Benito van de Pas zouden zo maar kunnen verrassen. Opgeven kan nog: de deadline is op 10 November. Een dag later wordt er op dezelfde locatie ook nog gespeeld om een plek op het jeugd WK: voor spelers onder de 24 is er nog een plek beschikbaar.

Zaterdag 13 November: East Europe Qualifier
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC Hungarian Fanclub Facebook

In Boedapest wordt er op zaterdag ook gespeeld om een WK-plek. Boris Krcmar, de winnaar van vorig jaar, is echter afwezig: de Kroaat plaatste zich voor de Grand Slam en kan daardoor dit kwalificatietoernooi niet spelen. Karel Sedlacek lijkt hierdoor de te kloppen man. De Tsjech leek uitstekend in vorm tijdens de laatste Players Championships. Hij krijgt concurrentie van mede-Tour Card houders Adam Gawlas en Krzysztof Kciuk, terwijl thuisfavoriet Patrik Kovacs, de Sloveen Benjamin Pratnemer en een heel leger aan Tsjechische talenten ook zeker een kans maken.

Zondag 14 November: PDC Singapore Qualifier
Tijd: 4.00
Waar te volgen: dartsactueel.nl

De kwalificatietoernooien stapelen zich in rap tempo op: op de zondag staat er eerst een qualifier in Singapore op het programma. De voorrondes zijn al geweest, 32 spelers komen terug om te strijden voor het felbegeerde ticket. Paul Lim zit er natuurlijk bij, terwijl zijn teamgenoot van de World Cup, Harith Lim, ook nog kans maakt. Deze twee mannen zijn ook meteen de twee grote favorieten, al zijn er in de dwergstaat nog genoeg andere talenten die bij het grote publiek nog niet heel bekend zijn.

Zondag 14 November: PDC Hongkong Qualifier
Tijd: 4.00
Waar te volgen: dartsactueel.nl

In een andere Aziatische dwergstaat, Hongkong, wordt op nagenoeg hetzelfde moment ook gespeeld om een plek op het WK. Paul Lim (daar is ie weer), inwoner van het land maar uitkomend voor Singapore, was vorig jaar de winnaar. Dit jaar is hij, zoals vermeld, met iets anders bezig. Hierdoor liggen er kansen voor anderen, al lijken de twee beste spelers uit Hongkong afwezig: Kai Fan Leung en Lok Yin Lee vertoeven beide in Engeland. Royden Lam zal wel aanwezig zijn, keert hij terug op het WK?

WDF Weekend

9 – 11 November: Malta Open
12 – 14 November: Seacoast Open (USA)
13 – 14 November: Irish Classic
13 – 14 November: Irish Open
14 November: Challenger Classic (AUS)

Het WDF-circuit had even een weekend rust, om nu over te gaan in een weekend vol drukte en stress. Maar liefst vijf toernooien, verspreid over drie continenten, staan op het programma. Met de Irish Open en de Seacoast Open zijn dit ook nog twee toernooien uit de categorie ‘Goud’. Er is veel om voor te spelen dus. Met nog maar zeven toernooien na dit weekend de cut-off voor het WK ook steeds dichterbij, en zo is dus elke resultaat extreem belangrijk.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *