Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Deze Week: Heet weekje in de Winter Gardens

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 29: 18 Juli – 24 Juli.

Maandag 18 Juli – Zondag 24 Juli: PDC World Matchplay
Tijd: 20.00 L16, 21.00 Kwartfinales en Halve Finales, 22.00 Finale
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Niet alleen in Nederland lopen de temperaturen deze week hoog op, ook in Engeland stijgt de hitte naar grote hoogtes. In de Winter Gardens is het zoals gebruikelijk een sauna. Een extra hindernis voor de darters op jacht naar de titel. Alle drie de Nederlanders maken hier nog kans op: Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode maakten indruk, terwijl Michael van Gerwen vanuit het niets weer in vorm kan schieten. Hij vervolgt zijn toernooi tegen Joe Cullen. Noppert treft Daryl Gurney, terwijl Van Duijvenbode een kraker wacht tegen Michael Smith. Kan Peter Wright zijn titel verdedigen of gaat een andere man in vorm, zoals Dimitri van den Bergh, Michael Smith of Gerwyn Price (of toch een Nederlander) er met de beker vandoor?

Zondag 24 Juli: PDC Women’s World Matchplay
Tijd: 14.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Aankomende zondag belooft een prachtige dag te worden. Niet alleen staat de finale van de World Matchplay op het programma, in de middag wordt er ook gedart. Voor de eerste keer ooit krijgt een damestoernooi bij de PDC volledige zendtijd. De eerste editie van de Women’s World Matchplay is daardoor nu al speciaal, en topfavorieten Lisa Ashton en Fallon Sherrock hopen ook voor een knallende finale te zorgen. Dan moeten ze deze partij echter nog wel halen: Aileen de Graaf zal er in het geval van Ashton een stokje voor willen steken.

WDF Weekend

23 -24 Juli: Japan Open
23 – 24 Juli: Bud Brick Memorial (JAP)
24 Juli: New Zealand Open

Met twee ‘Zilver’-toernooien in Japan en een ‘Goud’-toernooi in Nieuw Zeeland krijgen de internationale spelers bij de WDF dit weekend voldoende kansen om te stijgen in de ranking. De winnaar van de New Zealand Open plaats zich zelfs direct voor het WK: er staat dus veel op het spel.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *