Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Het seizoen gaat van start!

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 6: 4 Februari – 10 Februari

Donderdag 7 Februari: Premier League 1 Newcastle
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Één van de grootste toernooien van het jaar gaat deze week eindelijk beginnen: de Premier League 2019. Overal waar je keek was het vandaag (maandag) in het nieuws, doordat Gary Anderson bekendmaakte niet mee te doen. Veel ophef onstond er daarna over de 9 ‘Contenders’ die werden toegevoegd, maar ook veel mensen vonden het een geweldig idee. Na afloop kan er pas echt worden beoordeeld of het goed of slecht heeft uitgepakt, voor nu kunnen we ons alleen maar verheugen op de mooie wedstrijden die de Premier League ons de aankomende 17 weken gaat brengen. Na 9 speelrondes zullen we afscheid nemen van de nummer 9, nadat we hopelijk twee geweldige avonden in Ahoy hebben gezien. Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zal hier, op Judgement Night, ook Jeffrey de Zwaan te zien zijn. 7 speelrondes later verzekert de top 4 zich van de finale, die een week later wordt gespeeld. Tijdens de eerste avond staan er naast de herhaling van de WK finale ook de wedstrijden Wade – Van Barneveld, Price – Gurney, Wright – Cross op het programma, terwijl Mensur Suljovic het opneemt tegen ‘Contender’ en thuisspeler Chris Dobey.

Zaterdag 9 Februari – Zondag 10 Februari: Players Championship 1&2
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Een maand en 8 dagen na de WK-finale gaat het nieuwe seizoen dan eindelijk van start. In Wigan staan de eerste twee van dertig Players Championships op het programma. 19 Nederlanders zullen hier in actie komen (zonder eventuele late afzeggingen), alleen Niels Zonneveld is afwezig. Hij wist zich door een fout met het inschrijvingsprogramma niet aan te melden, maar hij zal er volgende week wel bij zijn. Dezelfde fout weerhield ook Adrian Lewis, Darren Webster en Jamie Hughes van deelname aan het eerste weekend. Mensur Suljovic meldde zichzelf af, Gary Anderson zal dit ook nog gaan doen. De rest van de top 32 van de wereld zal wel te bewonderen zijn, net als vorig jaar is alles weer te volgen op dartconnect. Voor onder andere Raymond van Barneveld begint de lange tocht richting het WK van 2020.

 

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *