Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Het WK gaat van start!

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 50: 10 December – 16 December.

Donderdag 13 December – Dinsdag 1 Januari: Wereld Kampioenschap Darts
Tijd: Middagsessies 13:30, Avondsessies 20:00
Waar te volgen: RTL7 (Avondsessie 13 december op RTLZ)

Eindelijk is het zover: het dartspektakel van het jaar gaat beginnen! Drie weken lang zullen bijna elke dag wedstrijden worden gespeeld, zowel in de avond als in de middag. Met 96 spelers is het WK groter dan ooit en daardoor zullen er ook meer wedstrijden dan ooit tevoren worden gespeeld. Rob Cross is de titelverdediger en mag daardoor meteen op dag 1 in actie komen. Zijn tegenstander is Jeffrey de Zwaan of Nitin Kumar, die net over 8 uur het WK mogen openen. Ook Jan Dekker komt op de eerste dag in actie, hij speelt tegen Lisa Ashton. Op de vrijdagmiddag komen onder andere Paul Nicholson en Jamie Lewis, halve finalist van het vorige WK, in actie. Danny Noppert speelt de eerste wedstrijd van de vrijdagavond tegen Royden Lam uit Hongkong. Die avond wordt afgesloten met Gary Anderson.

Op de zaterdagmiddag komt Noppert mogelijk weer in actie, dan moet hij wel van Lam hebben gewonnen. In de laatste wedstrijd van deze middag mag hij het dan opnemen tegen Max Hopp. Jeff Smith en Josh Payne nemen het een wedstrijd eerder tegen elkaar op. Voor Van Gerwen begint zijn jacht op een derde titel op de zaterdagavond. Hij neemt het dan op tegen Alan Tabern of Raymond Smith.

Op de zondag komt slechts één Nederlander in actie. Yordi Meeuwisse mag het in de middag op gaan nemen tegen William O’Connor, terwijl Dave Chisnall de middag af mag sluiten tegen Payne of Jeff Smith. In de avond staat de terugkeer van Paul Lim op het programma, terwijl ook Peter Wright in actie komt. Dit doet hij tegen Toni Alcinas of Craig Ross.

Zondag 16 December: Nederlands Kampioenschap, vierde NDB Ranking
Tijd: Tussen 11:00 uur en 13:00 uur
Waar te volgen: NDB website en het toernooicenter van DartsActueel 
Aankomende zondag staat het Nederlands Kampioenschap op het programma in Barneveld, dit is tevens de vierde NDB Ranking. Op dit moment is Niels Zonneveld de leider van NDB Ranking bij de heren A, Lorenzo Pronk is de koploper bij de Heren B. Aileen de Graaf nam op de vorige ranking de koppositie over van Sharon Prins. Bij de meisjes is het Lerena Rietbergen die nu een voorsprong van 6 punten heeft op de nummer 2 Rosanne van der Velde. Bij de aspiranten is Pim van Bijnen koploper met een voorsprong van 9 punten. Bij de junioren is het Jurjen van der Velde die de leider is, maar hij speelt in hetzelfde weekend het JDC WK en is daarom afwezig in Barneveld! Michelovic van Velzen is de duidelijke koploper bij de paradarters, hij won de eerdere drie toernooien van zijn categorie. Wie gaan zich in Barneveld kronen tot Nederlands Kampioen? U kunt zelf komen kijken in de Veluwehal in Barneveld want toegang is gratis, maar deelnemen kan natuurlijk ook!
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *