Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Hoogspanning in Sheffield

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 19: 6 Mei – 12 Mei

Donderdag 9 Mei: Premier League 15 Sheffield
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Week 15 van de Premier League is aangebroken en dus strijden de 8 darters deze week in Sheffield voor belangrijke punten. De strijd om plek 3 en 4 is nog steeds erg spannend, elk behaald punt kan nu het verschil zijn. In de eerste wedstrijd van de avond is het James Wade die deze punten hard nodig heeft. Hij staat nu nog derde, maar met een nederlaag tegen Michael Smith kan hij zo naar plek 5 zakken. Mensur Suljovic heeft de punten misschien nog wel meer nodig. Hij speelt in de laatste week tegen Van Gerwen en dus zal hij nu tegen Rob Cross echt moeten winnen. In Ahoy deed hij dit en dat is waar hij zijn hoop uit kan putten. De derde wedstrijd van de avond is een ‘do-or-die’-wedstrijd. De winnaar van het duel tussen Price en Gurney doet extreem goede zaken, de verliezer wacht een uiterst moeilijke laatste speeldag. Michael van Gerwen en Peter Wright sluiten de avond af. Voor Wright staat er niets meer op het spel, voor Van Gerwen is de koppositie weer de prooi geworden na zijn nederlaag tegen Gurney.

Vrijdag 10 Mei – Zondag 12 Mei: European Darts Grand Prix, Sindelfingen
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv

Voor de vierde week op rij kan er in het weekend worden genoten van de European Tour. In Sindelfingen staat het zesde toernooi van de totale reeks op het programma, waarna het Euro Tour circus één week rust heeft voordat ze naar Zwolle trekken. Michael van Gerwen verloor nog maar één keer dit jaar (6-4 tegen Keegan Brown) en het lijkt er niet op dat dat veel meer zal worden dit jaar. ‘Mighty Mike’ speelt op bepaalde momenten ongekend goed, kent ook zijn zwaktes, maar slaat telkens weer op het juiste moment toe. Hij zal in Duitsland worden vergezeld door nog drie Nederlanders, namelijk Niels Zonneveld, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort. Voor Zonneveld wordt het zijn Euro Tour debuut. Ditzelfde geld voor Mark McGeeney, die zich na de overstap van de BDO naar de PDC eindelijk weet te plaatsen. Glen Durrant keert ook terug, terwijl Steve Beaton al zijn zesde opwachting dit jaar maakt.

Zaterdag 11 Mei – Zondag 12 Mei: Challenge Tour 5 t/m 8
Tijd: 11:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Eind Januari werd het eerste weekend van de Challenge Tour gehouden, nu al meer dan drie maanden geleden. Ritchie Edhouse, Boris Koltsov en Stephen Burton profiteerden hier maximaal van en mochten als top drie alle Players Championships spelen. Na dit weekend zou hier echter een einde aan kunnen komen. De andere spelers kunnen zich richting de top spelen en zich proberen te plaatsen voor Pro Tour toernooien. Danny van Trijp, Wesley Plaisier en Jeffrey de Graaf waren na het eerste weekend de beste Nederlanders op plaats 22, 23 en 25. Met een goed weekend zouden zij zich in de top 10 kunnen gooien.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.