Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gerwyn Price - Hungarian Darts Trophy 2021

Deze Week: Hoopvolle start European Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 821 Februari – 27 Februari.

Woensdag 23 Februari: European Tour Associate Member Qualifier 1 t/m 3
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In de week dat de European Tour weer van start gaat staan er eerst nog een aantal kwalificatietoernooien op het programma. Te beginnen op woensdag met twee Associate Member Qualifiers. In het eerste toernooi van de dag valt er één plek te verdienen voor de eerste European Tour, en hier mogen ook spelers met een tourkaart die vorig jaar geen kans hadden om zich voor dit toernooi te kwalificeren meedoen. Kwalificatietoernooi twee en drie is dan weer alleen voor spelers die niet door Q-School heen kwamen. Hierin vallen twee plekken te verdienen voor zowel ET2 als ET3. Mooie kansen dus voor Nederlanders zonder tourkaart om toch nog wat moois van hun jaar te maken.

Donderdag 24 Februari: European Tour Host Nation Qualifier 1 t/m 3
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Een dag later staan er ook drie kwalificatietoernooien op het programma, maar dan alleen voor spelers uit Duitsland. De eerste drie European Tours worden namelijk gehouden bij onze oosterburen, waardoor zij een aantal vaste plekken krijgen. In het eerste toernooi van de dag gaat dat om vier plekken, in de andere twee wordt er gestreden voor twee plekken. Dragutin Horvat, die maar net een tourkaart misliep, geldt als één van de favorieten. Mocht Nico Kurz meedoen, dan zal hij ook als kanshebber worden aangeduid.

Vrijdag 25 Februari – Zondag 27 Februari: European Tour 1, International Darts Open
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata.com

Vanaf vrijdag is het dan eindelijk weer zover: de terugkeer van de European Tour. De afgelopen twee jaar hebben we maar weinig actie gezien op de grootste podia in Europa. Vanwege Covid-19 werden er maar zes toernooien gehouden in de afgelopen 24 maanden, maar dit jaar lijkt het weer volop aan te gaan. 13 toernooien staan er gepland, te beginnen in Riesa, Duitsland. Zeven Nederlanders verschijnen aan de start: Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert beginnen zelfs pas op de zaterdag als geplaatste spelers. Op de vrijdag komen vanuit ons land Danny van Trijp, Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort in actie. Weet Gerwyn Price weer te domineren of vindt MVG zijn magie terug?

WDF Weekend

25 – 27 Februari: Slovak Masters & Slovak Open
25 – 27 Februari: Camellia Clasic (USA)
25 – 27 Februari: Port City Open
(USA)

Het was even rustig binnen de WDF, maar dit weekend gaat het weer los. Vier toernooien staan er op de planning, waarvan er drie in de categorie ‘Zilver’ vallen. Alleen de Slovak Masters is een ‘Brons’-toernooi. Vroeg in het seizoen kunnen hier al belangrijke punten worden gepakt richting het WK van volgend jaar.

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *