Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Austrian Darts Open 2024

Deze Week: Jeugd aan zet in Duitsland

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 18: 29 April – 5 Mei.

Donderdag 2 Mei: Premier League 14, Aberdeen
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay (TV), www.pdc.tv/live-scores

Na vorige week begint ze een gat te openen tussen de bovenste en onderste vier spelers in de Premier League. Na Peter Wright zijn ook Gerwyn Price en Rob Cross zo goed als uitgeschakeld, terwijl Michael van Gerwen nu een voorsprong van vier punten heeft op Michael Smith. In Aberdeen hopen beide mannen (Van Gerwen tegen Cross, Smith tegen Wright) ook weer punten te pakken. Luke Littler neemt het op tegen Nathan Aspinall, die maar één punt meer heeft dan Van Gerwen, terwijl Luke Humphries het opneemt tegen Gerwyn Price.

Vrijdag 3 Mei – Zondag 5 Mei: Development Tour 6 t/m 10
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Gian van Veen was op 25 febuari de winnaar van Development Tour 5: meer dan twee maanden moest er daarna gewacht worden op het vervolg van het jeugdcircuit. Keane Barry wist met twee titels in het openingsweekend zijn matige start tussen de grote mannen weg te poetsen, maar met ook nog zeges voor Danny Jansen en Jurjen van der Velde kleurde de driedaagse toen oranje. In Hildesheim wordt er gehoopt op hetzelfde, want ook nu behoren onze landgenoten tot de absolute top.

WDF Weekend

3 – 5 Mei: Denmark Open & Denmark Masters

Een belangrijk weekend bij de WDF: in Denemarken staat met de Denmark Open een toernooi in de categorie ‘Goud’ op het programma. Veel topnamen uit het amateurcircuit maken de reis naar het noorden, waar twee tickets klaar liggen voor het WDF WK 2024. Met ook nog de Denmark Masters (Zilver) op het programma belooft het een mooi weekend te worden.

Image courtesy of FOTO: Jan Edegger (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *