Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Niels Zonneveld

Deze Week: Jeugd aan zet op Development Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 33: 16 Augustus – 22 Augustus

Donderdag 19 Augustus – Zondag 22 Augustus: PDCNB Pro Tour 1 t/m 5, World Series Qualifier
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Vorig jaar bleef het door Covid maar bij twee toernooien, dit jaar worden het er minstens vijf. De tot nu toe bekendgemaakte vijf toernooien zijn allemaal samengeplakt in één lang weekend in Ijsland. Net als in voorgaande jaren mogen de twee beste spelers uit de Nordic en Baltic naar het WK en dus kan dit een zeer lucratief weekend worden. Darius Labanauskas en Madars Razma reizen ook af naar het eiland, al heeft Labanauskas zich al lang en breed geplaatst voor het WK. Op de zondag vindt er ook nog een qualifier plaats voor de Nordic Darts Masters. De winnaar plaatst zich voor het toernooi in Kopenhagen.

Vrijdag 20 Augustus – Zondag 22 Augustus: European Development Tour 1 t/m 6
Tijd: ± 10.30
Waar te volgen: tv.dartconnect

Net als bij de Challenge Tour is ook de Development Tour gesplitst dit jaar. In Duitsland komen dit weekend de beste Europese spelers onder de 24 samen en hier mag een vloedgolf aan Nederlanders worden verwacht. Kevin Doets mag worden aangewezen als één van de favorieten, samen met Oostenrijker Rusty-Jake Rodriguez. Ook Niels Zonneveld, Geert Nentjes en Adam Gawlas zullen hun zinnen op de eindoverwinning hebben gezet.

Vrijdag 20 Augustus – Zondag 22 Augustus: UK Development Tour 1 t/m 6
Tijd: ± 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Tegelijkertijd met de Europese variant gaat ook in Engeland de Development Tour van start. Ook hier valt een Tour Card en een WK-plek te verdienen. Op de Challenge Tour lieten onder andere Nathan Girvan, Nathan Rafferty en Keelan Kay al zien dat ze de vorm te pakken hebben, maar zij zullen moeten opboksen tegen een groot aantal aan Tour Card-houders. Keane Barry en Lewis Williams behoren tot de kanshebbers, maar Callan Rydz mag als de topfavoriet worden aangeduid.

Zaterdag 21 Augustus – Zondag 22 Augustus: DPNZ Pro Tour 5 & 6
Tijd: 4.00
Waar te volgen: DPNZ Facebook

Het laatste weekend voor de World Cup kan wel eens een belangrijke worden. Ben Robb staat na vier toernooien bovenaan, maar Warren Parry en Darren Herewini zitten hem op de hielen. De kans is groot dat twee van deze drie team Nieuw Zeeland zullen vormen, mochten ze de kans hebben om ook daadwerkelijk af te kunnen reizen naar Duitsland.

WDF Weekend

21 Augustus: Salavaev Cup

Na een korte zomerstop keert het WDF-circuit dit weekend terug en dat in Rusland. Richting het WK worden er hier maar liefst vijf toernooien gespeeld en dus liggen er kansen voor de lokale bewoners richting het WK. Aleksey Kadochnikov zal elk toernooi tot de favorieten behoren, al is het afwachten welke internationale sterren afreizen naar het verre oosten.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.