Deze Week: Jeugd WK en Grand Slam bezorgen November goede start

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 45: 4 November – 10 November

Maandag 4 November: World Youth Championship
Tijd: 12.30 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het afgelopen weekend werden de laatste vier toernooi van de Development Tour gehouden, de dag erna wordt traditiegewijs he Jeugd WK gehouden. Maar liefst 17 Nederlanders komen vandaag in actie. De 96 spelers worden verdeeld in 32 groepen van 3, waarna alleen de groepswinnaar zich plaatst voor ronde twee. Er wordt doorgespeeld tot de finale. De twee spelers die deze eindstrijd halen, zullen op 24 November, net voor de finale van de Players Championship Finals, hun duel uitvechten. Krijgen we eindelijk een Nederlandse Jeugd Wereldkampioen? Met Jeffrey de Zwaan, Geert Nentjes en Wessel Nijman (en nog vele anderen) staat er in ieder geval genoeg kwaliteit aan de oche.

Maandag 4 November: Grand Slam of Darts Qualifier
Tijd: 18.30 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Meteen na het jeugd WK mogen de profs aan de bak. Er zijn namelijk nog 8 plaatsten te verdienen op de Grand Slam of Darts, dat deze zaterdag van start gaat. Danny Noppert hoeft niet meer naar Wigan af te reizen na zijn spectaculaire finaleplaats dit weekend. Toch zullen 18 andere Nederlanders wel aan de oche verschijnen, waaronder Jermaine Wattimena én Raymond van Barneveld. Wattimena heeft zelfs een geplaatste status, en zal hopen op een debuut in Wolverhampton.

Zaterdag 9 November – Zondag 10 November: Grand Slam of Darts Dag 1&2
Tijd: 14.00 middagsessie, 20.00 avondsessie
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

Op zaterdag en zondag begint de Grand Slam of Darts met dubbele sessies op beide dagen. Poules A t/m D komen in één sessie in actie, poules E t/m H in de andere. Vier Nederlanders hebben zich tot nu toe geplaatst. Natuurlijk staat Michael van Gerwen daarbij, maar ook Danny Noppert haalde het gisteren op het nippertje. Voor de BDO komen Wesley Harms en Richard Veenstra in actie. Ook Glen Durrant is erbij, hij komt nog één keer voor de BDO uit als regerend Wereldkampioen. Gary Anderson is nog niet helemaal zeker, hij schijnt weer last van zijn rug te hebben. Mensur Suljovic is de eerstvolgende in lijn om hem te vervangen.

Zaterdag 9 November: DPNZ Qualifier
Tijd: 1.00 Nederland
Waar te volgen: DPNZ Facebook

23 van de 32 Internationale Qualifiers voor het WK zijn inmiddels bevestigd, deze week komen er daar weer drie bij. Te beginnen in Nieuw Zeeland, waar de DPNZ Qualifier op het programma staat. De beste 16 spelers uit Nieuw Zeeland over het afgelopen seizoen spelen tegen elkaar om een felbegeerd ticket voor Ally Pally. Haupai Puha en Ben Robb gelden als de absolute favorieten, maar ook Tahuna Irwin (die vorig jaar won maar door visum problemen niet naar Londen afreisde) geldt als kanshebber.

Zaterdag 9 November: Zuid/Centraal Amerika Qualifier
Tijd: 14.00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

In Brazilië is het duidelijk: er is maar één topfavoriet en andere winnaar zou een ongelofelijke verrassing zijn. Diogo Portela is namelijk verreweg de beste speler van deze regio, en zal zich in december normaal gesproken voor de derde keer in Ally Pally mogen melden. Met Sudesh Fitzgerald uit Guyana loopt er nog één outsider rond, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Zaterdag 9 November: Zuid/Oost Europa Qualifier
Tijd: 14.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

In Zwitserland vindt dit weekend een zeer interessante Qualifier plaats. Rowby-John Rodriguez won dit toernooi vorig jaar, en aangezien hij zich dit jaar als geplaatst heeft voor het WK is er geen duidelijk favoriet aan te wijzen. Met Michael Rasztovits, Zoran Lerchbacher en John Michael staan er wel drie toppers aan de start, maar zij zijn niet veel sterker dan spelers als Rusty-Jake Rodriguez, Hannes Schnier of Stefan Bellmont. Ook de Italianen sturen een aantal goede spelers, wie weet lukt het hun om te debuteren op het WK.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Deze Week: Jeugd WK en Grand Slam bezorgen November goede start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *