Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Kan Sherrock ook verrassen in Premier League?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 7: 10 Februari – 16 Februari

Donderdag 13 Februari: Premier League Darts 2, Nottingham
Tijd: 20.00
Waar te volgen: RTL7

Waar het vorige week allemaal draaide om John Henderson (die toch wel teleurstelde) is het deze week de beurt aan Fallon Sherrock. De sensatie van het WK werd door Barry Hearn meteen toegevoegd aan de Premier League als challenger. Glen Durrant krijgt de zware taak om het niet alleen tegen haar, maar ook tegen het publiek op te nemen. Rob Cross en Nathan Aspinall openen de avond, waarna Gerwyn Price vs Michael Smith volgt als wedstrijd nummer twee. Het duel tussen de twee Schotten, beide in topvorm, belooft ook een spektakel te worden. Michael van Gerwen, vorige week goed begonnen, mag de avond afsluiten tegen Daryl Gurney.

Vrijdag 14 Februari: European Tour Tour Card Holders Qualifier 1&2
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect, pdc.tv

Waar vorig jaar de Euro Tour Qualifiers nog waren gesplitst in één voor de UK en één voor Europa, is er dit jaar maar sprake van één Qualifier. Alle Tour Card Houders die niet als geplaatste speler in actie komen op de Euro Tour strijden hier tegen elkaar om 24 startbewijzen. Dit betekent dus dat er twee of drie wedstrijden moeten worden gewonnen. In de eerste qualifier komen 16 Nederlanders in actie, in het tweede toernooi van de dag 17 (Jeffrey de Zwaan in geplaatst voor Euro Tour 1 en speelt dus de eerste qualifier niet). Steve Beaton bleek vorig jaar de koning van deze qualifiers te zijn, lukt het hem deze week ook om zich te plaatsen?

Zaterdag 15 Februari – Zondag 16 Februari: Players Championship 3&4
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect, pdc.tv

Met Gary Anderson en Nathan Aspinall kende het afgelopen weekend twee absolute topwinnaars. De gemiddeldes van beide mannen logen er niet om, beide gooiden over de zeven wedstrijden ruim boven de 100 gemiddeld. Het wordt dus moeilijk om dit te verbeteren aankomend weekend, maar niks is onmogelijk. Ook Van Gerwen reist af naar Wigan, na een voor zijn doen toch matig eerste weekend. Voor Dirk van Duijvenbode was vorige week juist top, en hij zal net al uitblinker Jeff Smith hopen hier een goed vervolg aan te geven.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *