Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Deze Week: Laatste opwarmer voor WK

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 47: 21 November – 27 November.

Vrijdag 25 November – Zondag 27 November: 
Tijd: Vrijdag 11.30, Zaterdag/Zondag 13.45 middag, 20.00 avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Na een fabuleuze Grand Slam of Darts vormt de Players Championship Finals dit weekend de laatste test voor het WK. De beste 64 spelers over de 30 Players Championship-toernooien strijden in Minehead om de titel. Peter Wright, die vorig jaar de sterkste was, is afwezig en zal dus niet zijn titel kunnen verdedigen. Vanuit Nederland reizen er twaalf spelers af die hopen de opvolger van de Schot te worden. Dirk van Duijvenbode eindigde van deze twaalf het hoogste op de ranglijst en mag zijn toernooi openen tegen Mickey Mansell. Raymond van Barneveld mag het na zijn heroïsche Grand Slam meteen op gaan nemen tegen Kim Huybrechts. Drie dagen smullen, dat staat vast.

Zaterdag 26 November: West Europe Qualifier
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Nog vier plekken zijn er te vergeven voor het WK. De eerste van deze vier wordt deze zaterdag vergeven en dat zou heel goed een Nederlander kunnen worden. In Duitsland vindt het kwalificatietoernooi voor spelers uit West-Europa plaats: in tegenstelling tot vorige jaren mogen er dit jaar ook Duitse darter aan mee doen, naast de Nederlanders, Belgen en Luxemburgers. Een extra opdracht dus voor onze landgenoten. Chris Landman was vorig jaar oppermachtig, lukt het dit jaar weer een Nederlander om een plek in ‘Ally Pally’ te bemachtigen?

Zonddag 27 November: WK Jeugd Finale
Tijd: Na de tweede halve finale van de Players Championship Finals
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Josh Rock, de rijzende ster van het darten, zou dit weekend zo maar zijn grootste titel tot nu toe op zijn naam kunnen schrijven. De Noord-Ier treft in de finale van het WK Jeugd Nathan Girvan: de Schot mag voor de eerste keer bij de PDC het podium op. Voor Girvan staat er misschien nog wel meer op het spel dan Rock: mocht hij winnen, dan mag hij ook naar het WK. Als Rock wint, dan wordt er volgende week maandag een extra plek toegevoegd aan de PDPA Qualifier.

WDF Weekend

25 – 27 November: Alice Springs Open (AUS)
26 – 27 November: Italian Grand Masters
26 – 27 November: Italian Open

Het einde van het jaar komt snel dichterbij: er worden bij de WDF nog maar vijf toernooien gehouden die meetellen richting het WK. Drie hiervan vinden dit weekend plaats: de toernooien in Australië en Italië vallen allemaal in de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *