Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Laatste stappen richting WK

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 49: 30 November – 6 December.

Maandag 30 November: PDPA WK Qualifier UK & ROTW
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

90 plekken op het WK staan vast, de laatste zes worden vandaag nog vergeven. Door het niet kunnen plaatsvinden van een aantal qualifiers zijn er dit jaar in plaatst van twee plekken maar liefst 6 te verdelen op het laatste kwalificatietoernooi. De PDC heeft er voor gekozen dit te verdelen in vier voor de UK en twee voor de ‘Rest of the World’. Zo is er wel een mogelijkheid dat er nog twee Nederlanders bij de tien die al geplaatst zijn komen. In het ROTW-toernooi komen er maar 15 spelers in actie voor de twee plekken, waaronder zes Nederlanders: Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Jan Dekker, Niels Zonneveld, Geert Nentjes en Vincent van der Meer. Van de Pas en Dekker hebben beide een WK-plek nodig willen ze hun Tour Card behouden.

Donderdag 5 December: WK Loting
Tijd: 10.30
Waar te volgen: RTL7 Facebook en Youtube

Na de PDPA Qualifier staat het veld vast en hoeft alleen nog maar de loting verricht te worden. Minstens tien Nederlanders staan in het veld van 96, met Michael van Gerwen logischerwijs als nummer één op de plaatsingslijst. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes en Maik Kuivenhoven maken voor Nederland hun debuut op het PDC WK. Vijf Nederlanders stromen pas in ronde twee in: naast Van Gerwen zijn dit Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Vincent van der Voort.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *