Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Deze Week: Lakeside brengt herinneringen naar boven

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 13: 28 Maart – 3 April.

Donderdag 31 Maart: Premier League Darts 8, Birmingham
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na een sensationele avond in Ahoy keert de Premier League weer terug naar het Verenigd Koninkrijk. In Birmingham staat alweer de achtste speelronde op het programma. In de eerste zeven rondes speelde iedereen één keer tegen elkaar in de kwartfinales, op avond acht zal er gespeeld worden op basis van de ranglijst. Dit betekend dat lijstaanvoerder Michael van Gerwen het opneemt tegen de nummer acht, James Wade. De winnaar van afgelopen week, Joe Cullen (4), treft Gerwyn Price (5), terwijl Peter Wright (2) het opneemt tegen Gary Anderson (7) en Jonny Clayton (3) zal proberen te winnen van Michael Smith (6).

Vrijdag 1 April – Zondag 3 April: Players Championship 9, 10 & 11
Tijd: 13.00 (15.00 op vrijdag)
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect

Afgelopen weekend leverde uitstekende resultaten op voor de Nederlandse darters. Deze prestaties zullen ze maar wat graag willen evenaren nu het circus terugkeert naar Barnsley, waar zelfs drie toernooien op de planning staan. Naar verwachting keren de meeste spelers die niet naar Duitsland wilden afreizen weer terug, waardoor het weer op en top strijd wordt. Doordat dit weekend ook de Challenge Tour én het WDF WK wordt gehouden zullen er naar verwachting toch ook verrassende namen aan de oche verschijnen: spelers die de Challenge Tour overslaan om voor een (eenmalige) kans op de Pro Tour gaan.

Vrijdag 1 April – Zondag 3 April: Challenge Tour 6 t/m 10
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Voor bepaalde spelers wordt het kiezen, maar de meeste zullen zich toch gaan richten op de Challenge Tour. Met vijf toernooien is er weer veel om voor te spelen. Scott Williams wist zich na het eerste weekend te verzekeren van de eerste plek en begint ook nu weer als één van de favorieten aan het weekend. Jim McEwan, de nummer twee van de ranglijst, reist echter niet af: op zaterdagavond komt hij namelijk in actie op het WDF WK. Wie slaat er dit weekend toe en vergroot de kans om uitnodigingen voor de Pro Tour?

Zaterdag 2 April – Zondag 3 April Maart: WDF World Championship, Dag 1 en 2
Tijd: 14.00 Middagsessies, 20.00 Avondsessies
Waar te volgen: Eurosport

We moesten het een paar jaar missen, maar dit weekend is het dan eindelijk weer zo ver: darts keert terug naar Lakeside. Het wereldkampioenschap van de WDF vult de leegte op die door het faillissement van de BDO is ontstaan. Na negen dagen darten worden er maar liefst vier wereldkampioenen gekroond: naast die bij de mannen en vrouwen hebben ook de jongens en meisjes een eigen titel om voor te spelen. In het eerste weekend komen er meteen drie Nederlanders in actie. Marjolein Noijens speelt op de zaterdagmiddag tegen Amanda Harwood, Priscilla Steenbergen treft in de avond Darlene van Sleeuwen. Ryan de Vreede mag het op de zondagmiddag opnemen tegen de Italiaan Francesco Raschini. Later in het toernooi maken Richard Veenstra, Anca Zijlstra, Aileen de Graaf én Bradley Roes de Nederlandse delegatie compleet. Wie volgt Wayne Warren op als wereldkampioen van het amateur-circuit?

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *