Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Lang leve de European Tour!

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 12: 18 Maart – 24 Maart

Donderdag 21 Maart: Premier League 7 Berlijn
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Volgende week is het zover in Ahoy, deze week zijn onze oosterburen aan de beurt. Het circus dat de Premier League heet trekt naar Berlijn, waar het thuispubliek vooral op Max Hopp zal wachten. In de laatste wedstrijd van de avond neemt hij het op tegen Raymond van Barneveld. Een must-win voor RVB. Na een goed weekend op de Pro Tour moet hij het nu ook hier laten zien, wil hij na volgende week nog in het toernooi zitten. In Ahoy speelt hij namelijk ook nog tegen MVG, en om het daar op aan te laten komen lijkt niet heel verstandig. Van Gerwen kan wel een mooie dienst aan RVB leveren, door concurrent Daryl Gurney te verslaan. Michael Smith neemt het in de één na laatste partij op tegen Mensur Suljovic, terwijl Gerwyn Price en Rob Cross de avond openen. James Wade en Peter Wright nemen het in het overige duel tegen elkaar op.

Vrijdag 22 Maart – Zondag 24 Maart: European Darts Open, Leverkusen
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv

Eindelijk is het zover. De European Tour keert na maanden afwezigheid weer terug, bomvol spectaculaire wedstrijden. Dat kunnen wij u garanderen. In Leverkusen start het eerste van dertien toernooien, dit jaar wordt er ook voor het eerst in Tsjechië gespeeld. Michael van Gerwen domineerde deze Tour vorig jaar en wist ook de European Darts Open te winnen. Peter Wright was toen in de finale het slachtoffer. Beide mannen zullen ook dit weekend aan de oche verschijnen, samen met alle andere Premier League sterren. Ook Raymond van Barneveld. De Nederlander maakt na een lange afwezigheid zijn terugkeer op de Euro Tour, in de jacht op de Matchplay, Grand Prix en het WK. Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort zijn ook aanwezig, terwijl Glen Durrant zijn debuut zal maken. Op de donderdagavond zouden hier nog Nederlanders bij kunnen komen in de South/West Europe Associate Members Qualifier, terwijl ook de Duitsers nog kans hebben op vier plekken via de Home Nation Qualifier.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers/PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *