Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Wayne Warren

Deze Week: Lange week in Engeland

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 31: 2 Augustus – 8 Augustus

Maandag 2 Augustus – Woensdag 4 Augustus: Super Series 6, Players Championship 21 t/m 23
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnectpdc.tv

Acht dagen geleden kroonde Peter Wright zich tot winnaar van de World Matchplay. Vandaag keert het profcircuit al weer terug in Barnsley. Waar in normale jaren in deze periode de World Series in Australië werden gehouden, worden er nu Players Championships gehouden. Drie dit keer, een korte Super Series. Gary Anderson is de grote afwezige, maar naast hem staan alle andere 31 deelnemers aan de World Matchplay wel aan de start. Michael van Gerwen, die nog steeds geen enkele titel heeft gewonnen in 2021, kan dus weer aan de bak. De race richting de World Grand Prix is ook in de spannende fase beland, en met Raymond van Barneveld en Jermaine Wattimena net buiten de kwalificatieplekken is er voor hen deze week veel te halen. Gaan we, net als bij Supers Series 5, weer verrassende winnaars zien?

Vrijdag 6 Augustus – Zondag 8 Augustus: UK Challenge Tour 1 t/m 6
Tijd: ± 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Nadat de European Challenge Tour een groot succes was gaat deze week de UK Challenge Tour van start. De beste spelers zonder Tour Card uit Groot Brittanië en Ierland gaan de strijd met elkaar aan. Chas Barstow laat het hele jaar op de Pro Tour al zien dat hij een topspeler is en daardoor zal hij ook één van de favorieten hier zijn. Dit zal ook zeker gelden voor het duo uit Wales, Jim Williams en Wayne Warren. Ook Fallon Sherrock zal naar alle waarschijnlijkheid naar Milton Keynes afreizen, wat kan zij in dit sterke veld?

Zaterdag 7 Augustus – Zondag 8 Augustus: JDC Foundation Tour & Advanced Tour
Tijd: 11.00 Nederlandse tijd
Waar te volgen: tv.dartconnect

De JDC Tour is in volle gang en dit weekend staat het vijfde weekend uit de reeks van zes weekenden op het programma. Pim van Bijnen staat na de eerste vier weekenden ruim bovenaan de Foundation Tour. Het grote Nederlandse talent laat al weken zien een toekomstige ster te zijn. In de Advanced Tour is megatalent Leighton Bennett lijstaanvoerder. Bennett wordt eind dit jaar 16 en zou volgend jaar dus te zien kunnen zijn op de Development Tour.

WDF Weekend

4 Augustus: New Zealand Open

Het WDF-circuit duikt deze week op in Nieuw Zeeland, waarna het een vakantie van 18 dagen telt. De New Zealand Open is een toernooi uit de categorie ‘Zilver’, en dus is het meteen een belangrijke voor de ‘Kiwi’s’. Ben Robb en Wayne Parry hebben al een ruime voorsprong opgebouwd, mocht één van deze twee deze week winnen, dan is een WK-plek binnen.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *