Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Deze Week: Maakt Van Gerwen einde aan slechte reeks?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 13: 25 Maart – 31 Maart.

Donderdag 28 Maart: Premier League 9, Belfast
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

De Premier League verhuist deze week van de ene naar de andere kante van het Ierse eiland. In de hoofdstad van Noord-Ierland, Belfast, wordt de tweede helft van acht avonden afgetrapt. Voor Michael van Gerwen beginnen de alarmbellen ondertussen langzaam te klinken: de Nederlander verloor al vier wedstrijden op rij. Tegen Michael Smith zal hij voor een ommekeer willen zorgen. Luke Littler en Luke Humphries openen de avond met een herhaling van de WK-finale, terwijl Nathan Aspinall en Gerwyn Price elkaar treffen in de derde partij van de avond. Rob Cross en Peter Wright sluiten de eerste ronde af.

Zaterdag 30 Maart – Maandag 1 April: German Darts Grand Prix, European Tour 2
Tijd: 13.00 & 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Een traditie: in het paasweekend reist de PDC de afgelopen jaren steevast af naar München, om de stad van zaterdag tot en met maandag om te dompelen in een European Tour-toernooi. Dit jaar is dat niet anders, en maar liefst tien Nederlanders mogen daar ook van gaan genieten. Jeffrey de Zwaan, Richard Veenstra, Jermaine Wattimena, Kevin Doets, Niels Zonneveld, Raymond van Barneveld en Gian van Veen betreden de arena op zaterdag, waarna Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert op zondag in actie komen. Luke Littler, die European Tour 1 won, is er niet bij, dus we krijgen meteen een tweede winnaar dit jaar.

WDF Weekend

29 – 30 Maart: South Island Masters (NZL)
30 – 31 Maart: Victorian Easter Classic (AUS)

Voor het darten bij de WDF moet u deze week in Oceanië zijn. In zowel Nieuw Zeeland als Australië staat er een toernooi op de planning: in beide landen wordt er gespeeld in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *