Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

Deze Week: Meer kansen dan ooit voor vrouwelijke darters

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 107 Maart – 13 Maart.

Donderdag 10 Maart: Premier League Darts 5, Brighton
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Voor de nieuwe zender Viaplay kon de start van hun uitzendingen niet beter beginnen: Michael van Gerwen won meteen de eerste uitgezonden avond van de Premier League, waarna Danny Noppert ook nog de UK Open won. Het is nu weer de beurt aan Van Gerwen om die reeks vast te houden in Brighton. Hij treft in de derde wedstrijd van de avond James Wade en zal op jacht gaan naar meer punten voor op de ranglijst. Michael Smith zal weer een verloren finale willen wegspoelen met een zege op Gary Anderson, terwijl Gerwyn Price het opneemt tegen Joe Cullen en Peter Wright de degens kruist met Jonny Clayton.

Vrijdag 11 Maart – Zondag 13 Maart: European Tour 2, German Darts Championship
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata.com

De European Tour is twee weken zeer succesvol begonnen en deze week staat al weer het tweede van dertien toernooien op het programma. In Hildesheim komen deze keer maar liefst acht Nederlanders in actie: naast de geplaatste spelers Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode maken Luc Peters en Gian van Veen hun debuut. Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker, Jermaine Wattimena en Jimmy Hendriks maken het achttal compleet. Gerwyn Price won de laatste drie European Tours en zal als nummer één geplaatst ook gebrand zijn nu weer te winnen. Lukt het hem, of krijgen we een verrassing?

Zaterdag 12 Maart – Zondag 13 Maart: Women’s Series 1 t/m 4
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De Women’s Series is de afgelopen twee jaar zo’n succes gebleken dat de PDC dit jaar weer kiest voor uitbreiding. Maar liefst 20 toernooien staan er dit jaar op de planning, met plekken op het WK, Grand Slam én op de Women’s World Matchplay als prijs. De top acht van de ranglijst na twaalf toernooien plaatst zich voor het nieuwe toernooi in Blackpool en dus is een goede start vereist. Fallon Sherrock en Lisa Ashton beginnen als topfavorieten aan dit weekend, maar Mikuru Suzuki zou ook zomaar kunnen verbazen.

Vrijdag 11 Maart – Zondag 13 Maart: DPA Pro Tour, Weekend 2
Tijd: 3.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het eerste weekend van de DPA Pro Tour liep volledig in de soep, waardoor het format weer volledig op de kop is gegooid. Vanaf dit weekend wordt er weer op vijf locaties gespeeld, die allemaal een eigen ranglijst bijhouden. Aan het einde van het jaar mogen de beste spelers van de ranglijst meedoen aan het eindtoernooi, met een plek op het WK als prijs.

WDF Weekend

10 – 13 Maart: Isle of Man Open
10 – 13 Maart: Isle of Man Classic
11 – 13 Maart: Budapest Masters
11 – 13 Maart: Budapest Open

Het eerste grote toernooi bij de WDF van 2022 vindt dit weekend dan eindelijk plaats. Op het eiland Man worden toernooi in de categorie ‘Goud’ en ‘Zilver’ gehouden en dus vallen hier veel punten te verdienen. Aan de andere kant van Europa, in Hongarije, worden nog twee toernooien in de categorie ‘Brons’ gehouden.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *