Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mensur Suljovic

Deze Week: ‘Mensur Mania’ in Oostenrijk

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 17: 25 April – 1 Mei.

Donderdag 28 April: Premier League Darts 12, Dublin
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na speelronde 12 zit driekwart van de Premier League erop: na de avond in Ierland zijn er nog maar vier kansen voor de spelers om zich richting de Play-Offs te spelen. De top vier heeft de afgelopen weken afstand genomen van de rest, maar alles is nog mogelijk. Gerwyn Price moet een achterstand van negen punten overbruggen: wil de Welshman voor het eerst in zijn carrière de laatste vier halen, zal hij een stap moeten zetten door eerst Joe Cullen te verslaan. Michael van Gerwen treft de nummer vier van de stand, James Wade. Michael Smith en Gary Anderson spelen als nummer zeven en acht tegen elkaar, waarna ook Jonny Clayton en Peter Wright het tegen elkaar opnemen.

Vrijdag 29 April – Zondag 1 Mei: European Tour 4, Austrian Darts Open
Tijd: 13.00 Middagsessies, 19.00 Avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

Het vierde European Tour-toernooi van dit jaar wordt de eerste buiten Duitsland: in Oostenrijk komen 48 spelers samen voor de Austrian Darts Open. In het thuisland van Mensur Suljovic wil Luke Humphries laten zien dat zijn zege van twee weken geleden niet eenmalig is. Price, Wright en Van Gerwen komen zoals gebruikelijk ook in actie, terwijl er ook nog zeven andere Nederlanders afreizen. Dirk van Duijvenbode wordt vergezeld door Wesley Plaisier, Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan, Berry van Peer, Jermaine Wattimena en debutant Danny Jansen.

Zaterdag 30 April – Zondag 1 Mei: Women’s Series 5 t/m 8
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Beau Greaves won een paar weken geleden op sensationele wijze het WK voor vrouwen, maar op de Women’s Series schittert ze door afwezigheid. Greaves speelt dit jaar helemaal geen PDC toernooien, waardoor alle focus toch weer op Lisa Ashton en Fallon Sherrock komt te liggen. De twee dames lijken onbedreigd de WK-tickets te gaan veroveren. De rest van het veld speelt voor de overgebleven zes plekken op de Women’s World Matchplay. Onder andere Aileen de Graaf zal haar uiterste best doen om haar goede positie te verdedigen. Deta Hedman lijkt net als Greaves ook dit weekend over te slaan.

WDF Weekend

29 April – 1 Mei: Snoflake Open (Canada)
29 April – 1 Mei: Shediac Open (Canada)
29 April – 1 Mei: Cleveland Extravaganza (USA)
30 April – 1 Mei: Denmark Open
30 April – 1 Mei: Denmark Masters

De WDF-trein rijdt lekker door: na de Scottish Open is de volgende halte de Denmark Open. In Esbjerg wordt naast het toernooi in de categorie ‘Goud’ ook een ‘Zilver’ toernooi gehouden. In Noord-Amerika vinden ondertussen ook drie toernooien plaats: twee in de categorie ‘Brons’, één in de categorie ‘Silver’.

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *