Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert vs Dirk van Duijvenbode

Deze Week: Nederland middelpunt van de aandacht

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 37: 12 September – 18 September.

Vrijdag 16 September – Zondag 18 September: World Series of Darts Finals
Tijd: 13.00 Middagsessie, 19.00 Avondsessies
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na Ahoy Rotterdam, de Ziggo Dome en de Ijselhallen keert het PDC-circus dit weekend voor de vierde en laatste keer dit jaar terug naar Nederland. In de AFAS Live vinden de World Series of Darts Finals plaats, het eindtoernooi van de zes World Series-toernooien. In augustus vonden de laatste drie toernooien plaats ‘Down Under, nu is het al weer tijd voor de eindstrijd. Dimitri van den Bergh mag als nummer één aan dit toernooi beginnen, Van Gerwen bemachtigde de vierde plek. Naast de nummer één van ons land komen ook Dirk van Duijvenbode (vs Haupai Puha), Danny Noppert (vs Simon Whitlock) en Vincent van der Voort (vs Matt Campbell) in actie. Peter Wright en Fallon Sherrock treffen elkaar al in ronde één: genoeg redenen dus om het hele weekend in te schakelen.

Vrijdag 16 September – Zondag 18 September: Challenge Tour 16 t/m 20
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Niet alleen in Nederland stijgt de spanning voor onze landgenoten, ook in Engeland zal de hartslag bij een aantal Nederlanders omhoog gaan. Het einde van het jaar komt steeds dichterbij, en Danny van Trijp bezit nog steeds een virtueel ticket voor het WK, plús een tourkaart voor volgende jaar. Er zijn echter nog negen toernooien te spelen: alles kan nog fout aflopen. Laten we voor hem hopen van niet, maar mannen als Stephen Burton, David Pallett en Kenny Neyens hebben de achtervolging ingezet.

WDF Weekend

17 September: Auckland Open (NZL)
17 – 18 September: North Queensland Classic (AUS)
17 – 18 September: British Open (ENG)
17 – 18 September: British Classic (ENG)

Een stevig weekend bij de WDF: met één toernooi uit de categorie ‘Goud’ (British Open) en twee uit de categorie ‘Zilver’ (British Classic en North Queensland Classic) wordt er een vrachtwagenlading aan punten uitgedeeld. Richard Veenstra zal hier in Engeland op jagen: de Nederlander heeft de punten haar nodig richting het WK.


Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *