Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen - German Darts Championship 2023

Deze Week: Nederlanders loeren op titels op Challenge Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 11: 11 Maart – 17 Maart.

Donderdag 14 Maart: Premier League 7, Nottingham
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Iedere spelers trof al minstens zes tegenstanders, in Nottingham kunnen ze sowieso alle zeven afvinken. Peter Wright wist tot nu toe nog geen partij te winnen: de Schot mag het nu gaan proberen tegen Gerwyn Price. Nadat deze mannen de avond openen, treffen Luke Humphries en Michael Smith elkaar in wedstrijd nummer twee. Luke Littler, die afgelopen weekend op bizarre wijze zijn eerste European Tour-zege greep, neemt het op tegen de toch gehavende Michael van Gerwen, waarna Nathan Aspinall en Rob Cross de eerste ronde afsluiten.

Vrijdag 15 Maart – Zondag 17 Maart: Challenge Tour 6 t/m 10
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Er zijn nog maar vier Players Championship-toernooien gespeeld, maar op de Challenge Tour zijn ze al toe aan weekend nummer twee. Danny Jansen wist in januari de teleurstelling van Q-School weg te spelen met twee titels, waardoor hij meteen een goede uitgangspositie greep. Darryl Pilgrim was in Engeland misschien wel de beste speler, maar dit leverde geen titel op. In Duitsland hoopt hij hier verandering in te brengen, net zoals een heel leger aan Nederlanders.

Zaterdag 16 Maart – Zondag 17 Maart: Asian Tour 4 t/m 6
Tijd: 2.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com, pdc.tv

De Asian Tour was er dit jaar al vroeg bij, maar daarna werd het bijna twee maanden stil. In Japan wordt de draad weer opgepakt: Alexis Toylo mag als koploper afreizen naar Kyoto. De Japanse spelers waren tijdens het eerste weekend grotendeels afwezig, maar in eigen land zullen ze willen domineren. Tomoya Goto, misschien wel dé grote ster van het land, voert de delegatie van lokale toppers aan.

WDF Weekend

15 – 17 Maart: Missouri St. Patrick’s Open (USA)

Na een druk weekend in het Verenigd Koninkrijk keert de rust bij de WDF weer wat terug. Alleen in de Verenigde Staten wordt er dit weekend om de punten gespeeld: in Missouri valt het toernooi in de categorie ‘Brons.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *