Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Nederlands feestje in Amsterdam

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 43: 25 Oktober – 31 Oktober

Vrijdag 29 Oktober – Zondag 31 Oktober: World Series of Darts Finals
Tijd: 19.00
Waar te volgen: RTL7, Videoland, live.dartsdata

Na het succes van twee jaar geleden keert de World Series Finals deze week weer terug in Amsterdam. In 2019 leverde dit een volledig Nederlandse finale op: Michael van Gerwen won de titel door Danny Noppert te verslaan. Vijf Nederlanders verschenen er toen aan de oche, dit keer zijn het er zelfs zeven: naast Michael van Gerwen en Danny Noppert kregen ook Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan een uitnodiging, waarna Maik Kuivenhoven en Niels Zonneveld zich ook nog via het kwalificatietoernooi plaatsten. Het belooft wederom een Nederlands feestje te worden, met zeker op de vrijdag veel landgenoten in actie.

Vrijdag 29 Oktober: China WK Qualifier
Tijd: 8.00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

De Chinese Qualifier is al een jaren één van de mindere qualifiers van de PDC, maar met meer dan een miljard inwoners zal er toch ooit een moment komen dat het echte talent opstaat. Xiaochen Zong is iemand die de rol van pionier zou kunnen aannemen: de nog steeds jonge Chinees heeft al laten zien dat hij niet onder doet voor andere Aziatische qualifiers. Na een lastig jaar, waarin hij twee keer de World Cup moest afzeggen, hoopt hij nu wel de kans te pakken om weer deel te nemen aan het WK.

Vrijdag 29 Oktober – Zondag 31 Oktober: UK Development Tour 7 t/m 12
Tijd: ± 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Een weekend vol bloed, zweet en tranen in Milton Keynes: een volle hal met aanstormend talent strijdt dit weekend om de winst van de UK Development Tour. Dom Taylor zal met veel vertrouwen aan de laatste zes toernooien beginnen, hij heeft namelijk al een ruime voorsprong in het klassement. Toch zal hij op zijn hoede zijn, een voorsprong is ook snel weer ingelopen. Naast een Tour Card staan er ook plekken op het WK en de Grand Slam op het spel en dus zal alles in de strijd worden gegooid door Taylor zijn belagers om hem toch nog in te halen.

Zaterdag 30 Oktober: Oceanic Masters
Tijd: 3.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De Oceanic Masters, normaal gesproken één van de grootste toernooien in Oceanië, kent dit jaar een wat andere opzet. Door coronamaatregelen in Nieuw Zeeland doen er dit jaar alleen maar spelers uit Australië mee, die ook nog via liveverbindingen op meerdere locaties tegen elkaar spelen. Wel onder toezicht van scheidsrechters, zodat alles eerlijk verloopt. Hoe dan ook, de winnaar van dit prestigieuze toernooi verdiend een plek op het PDC WK. Mannen als Tim Pusey, James Bailey en Raymond Smith behoren tot de topfavorieten.

Zondag 31 Oktober: DPA Satellite Finals
Tijd: 3.00 Nederland
Waar te volgen: tv.darconnect

Een dag later wordt er, volgens dezelfde opzet als de Oceanic Masters, nog een toernooi gespeeld: de DPA Satellite Finals. Alleen de beste spelers van het afgelopen jaar van de Australische Tour mogen hier aan mee doen: in praktijk zal het veld veel op die van de Oceanic Master lijken. Dezelfde namen zijn daardoor ook hier de favorieten om een felbegeerd WK-ticket binnen te slepen.

Zondag 31 Oktober: EADC Qualifier
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: EADC Facebook/Youtube

Het vijfde en laatste WK-plek van het weekend wordt verdeeld in Rusland. De traditionele EADC-qualifier voor spelers uit de voormalige Sovjet-Unie kent zoals gewoonlijk vooral Russische deelnemers, met Boris Koltsov als topfavoriet. ‘The Viking’ heeft sinds dit jaar een Tour Card, al is dat nog geen groot succes. Ondanks dat is hij de te kloppen man: Aleksei Kadochnikov, Roman Obhukov en Dmitriy Gorbunov gelden als gevaarlijk tegenstander, al is het onduidelijk of alle drie ook daadwerkelijk aan de start verschijnen.

WDF Weekend

29 Oktober – 31 Oktober: Hungarian Masters
29 Oktober – 31 Oktober: Hungarian Classic

Na een aantal weekend met toernooien uit de categorie ‘Goud’ staat er deze week een relatief rustig weekend gepland. In Hongarije staan twee toernooien op het programma: een ‘Zilver’ en een ‘Brons’ toernooi. Veel van de topspelers reizen niet af naar Boedapest en dus liggen er kansen voor spelers die de punten hard nodig hebben. Roemer Mooijman, Erik van Manen en Moreno Blom hopen met goede resultaten een stap richting Lakeside te zetten.

Image courtesy of FOTO: Kasper Markerink (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *