Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Deze Week: Nederlandse jeugd vol vertrouwen weekend in

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 714 Februari – 20 Februari.

Donderdag 17 Februari: Premier League Darts 3, Belfast
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay Youtube, live.dartsdata

Na Wales en Engeland reist de Premier League deze week af naar Noord-Ierland. In Belfast staat de derde avond op het programma, met wederom 10k pond voor de winnaar als hoofdprijs. Jonny Clayton wist Joe Cullen vorig week nog van de titel af te houden, maar ‘The Rockstar’ liet dit weekend met twee titels zien dat hij de man in vorm is. Michael van Gerwen leek vorige week de vorm langzaam weer te pakken te hebben, maar hij neemt het nu juist op tegen Cullen. Michael Smith treft Gerwyn Price in de eerste wedstrijd van de avond, terwijl Gary Anderson en Peter Wright een Schots onderonsje houden. Ook James Wade en Jonny Clayton treffen elkaar.

Vrijdag 18 Februari – Zondag 20 Januari: Development Tour 1 t/m 5
Tijd: 11.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De Nederlandse jeugd lijkt uitstekend in vorm. Niels Zonneveld en Kevin Doets maken indruk tijdens de eerste vier Players Championships dit jaar, terwijl Danny Jansen afgelopen weekend Michael Smith nog met 6-2 versloeg. Ook Damian Mol was afgelopen weekend al beter in vorm. Dit belooft veel voor aankomend weekend: de eerste vijf toernooien van de Development Tour staan op het programma. Met mannen als Keane Barry, Lewy Williams en Adam Gawlas is er genoeg concurrentie voor onze landgenoten, die desondanks met vertrouwen dit weekend in gaan.

Vrijdag 18 Februari – Zondag 20 Februari: PDCNB ET Qualifiers 4 t/m 9
Tijd: 18.00 vrijdag, 11.00 zaterdag/zondag
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Zweden vinden dit weekend maar liefst zes kwalificatietoernooien voor de European Tour plaats. Dan zijn ze er maar vanaf, zal er gedacht zijn. Dennis Nilsson, Marko Kantele en Daniel Larsson worstelden zich door de eerste drie kwalificatietoernooien, en zeker de laatste twee zullen dit weekend ook weer als favorieten gelden. Matthias Örn Fridriksson, die op de PDCNB Pro Tour sterk spel liet zien, zou geschiedenis kunnen schrijven door de eerste speler uit Ijsland op de European Tour te zijn.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *