Deze Week: Nerveus weekend richting World Matchplay

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 25: 17 Juni – 23 Juni

Vrijdag 21 Juni: European Tour Qualifiers voor Tour Card houders 9&10
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Voor de vijfde keer dit jaar staan de Euro Tour Qualifiers op het programma, maar dit keer zal de spanning bij een aantal spelers veel hoger zijn dan normaal. De negende Euro Tour van het jaar, de Czech Darts Open, is namelijk het laatste toernooi voor de deadline van de World Matchplay. Spelers die nu nog er net wel of net niet bij zijn zullen zich koste wat kost willen plaatsen voor dit toernooi. Mervyn King en Vincent van der Voort lijken bijna veilig, maar voor de laatste drie plaatsen lijkt er nog een strijd los te gaan barsten. Vijf spelers lijken hiervoor in de race: Kyle Anderson, Ryan Searle, James Wilson, Ross Smith en Keegan Brown, maar met een paar uitschieters kunnen zich hier nog andere spelers bij gaan voegen. Raymond van Barneveld wordt dit niet, hij is dit weekend afwezig.

Zaterdag 22 Juni – Zondag 23 Juni: Players Championship 17&18
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De spanning van vrijdag zal nog niet zijn verdwenen, want in het weekend staan er nog twee Players Championships op het programma. Ook hier kunnen er belangrijke ponden worden verdiend richting Blackpool. Michael van Gerwen en Rob Cross zijn afwezig, waardoor de kansen van de andere spelers worden vergroot. Met William O’Connor en Harry Ward werden er de afgelopen vier toernooien twee verrassende winnaars gekroond, terwijl Darius Labanauskas en José de Sousa, ook dit weekend erg goed, indruk maakten. Komen er dit weekend weer verrassingen?

Zaterdag 22 Juni – Zondag 23 Juni: Asian Tour 7 en 8
Tijd: 3:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Na een ‘lenteslaap’ van bijna drie maanden gaat de Asian Tour ook weer van start. Helemaal stil stonden de toppers niet, want tijdens de World Cup maakten zij veel indruk. Vooral de Japanners Seigo Asada en Haruki Muramatsu en Paul Lim en Harith Lim uit Singapore lieten zich van hun beste kans zien. Op dit moment worden Asada en Lim vergezeld door Royden Lam en Lourence Ilagan in de top vier, wat recht geeft op het WK. Noel Malicdem ligt op plek vijf echter op de loer. Het beloven nog zes spannende toernooien te worden, te beginnen met dit weekend in Taipei, Taiwan.

Deel met:


Plaats een reactie