Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
US Darts Masters 2022

Deze Week: New York even centrum van de dartwereld

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 22: 29 Mei – 4 Juni.

Vrijdag 2 Juni – Zondag 4 Juni: PDCNB Pro Tour 7 & 8 + PDCNB ET Qualifiers 10 & 11
Tijd: Vrijdag 19.00, Zaterdag & Zondag 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De meeste teams voor de World Cup of Darts zijn bekend: na dit weekend liggen ook de teams uit de Nordic & Baltic regio vast. Richting het WK zullen Marko Kantele en Daniel Larsson goede zaken willen doen: Jeffrey de Graaf staat na de eerste drie weekenden op plek drie en heeft Larsson in het vizier. De Nederlandse Zweed gaat op jacht naar zijn eerste titel bij de PDCNB.

Zaterdag 3 Juni – Zondag 4 Juni: US Darts Masters
Tijd: 1.00 nederlandse tijd
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na jarenlang in Las Vegas te hebben gedart, reisde de PDC vorig jaar voor het eerst af naar New York. Het toernooi in Madison Square Garden was zo’n succes dat ook dit jaar ‘The Big Apple’ weer het decor is van een World Series-toernooi. Michael Smith is de de titelverdediger, terwijl ook Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Peter Wright van de partij zijn. Rob Cross, Luke Humphries, Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall kregen ook een uitnodiging. In de eerste ronde treffen de PDC-sterren lokale toppers, waaronder Jules van Dongen, Matt Campbell en Jeff Smith.

Zaterdag 3 Juni: North American Championship
Tijd: 19.00 nederlandse tijd
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Voordat de laatste sessie in New York van start gaat wordt er ook nog gestreden op het North American Championship. Dezelfde acht lokale sterren als in de US Darts Master strijden om deze titel én een plek op het WK. Matt Campbell lijkt de grote favoriet: de Canadees lijkt zich echter ook via de Pro Tour al te plaatsen voor het WK, wat zou betekenen dat dit plekje niet naar Noord-Amerika gaat. Voor Jeff Smith geldt hetzelfde: ‘The Silencer’ kan de titel pakken, maar niet een plek op het WK. Voor Jules van Dongen ligt deze kans er wel, en dus zal de Nederlandse-Amerikaan absoluut zijn best gaan doen.

WDF Weekend

2 – 4 Juni: Swiss Open & Helvetia Open (ZWI)
4 Juni: Canterbury Open (NZL)

In Zwitserland liggen dit weekend flink wat punten om op te rapen. Twee toernooien uit de categorie ‘Zilver’ worden gehouden in de stad Kloten. In Nieuw-Zeeland vindt er op de zondag nog een toernooi uit de categorie ‘Brons’ plaats.

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *