Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jules van Dongen - German Darts Open 2023

Deze Week: New York verwelkomt wereldtop

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 22: 27 Mei – 2 Juni.

Vrijdag 31 Mei – Zondag 2 Juni: PDCNB Pro Tour 5 & 6, PDCNB European Tour Qualifier 8, 9 & 10
Tijd: 14.00 vrijdag, 11.00 zaterdag, 10.00 zondag
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het is niet zomaar een weekend in Finland: na het zesde toernooi van het jaar op de PDCNB Tour zijn alle deelnemers aan de World Cup of Darts 2024 bekend. Vooral spelers uit Ijsland, Noorwegen en Letland stijden nog voor hun plek, terwijl de echt grote namen verder gaan met hun jacht naar een WK-ticket. Jeffrey de Graaf doet tussen de profs al goede zaken, maar zal ook op het regionale circuit weer toe willen slaan. Ook op Andreas Harrysson zullen heel wat ogen zijn gericht: de Zweed won afgelopen weekend op de Super Series en wil dat nu ook bij de PDC gaan doen.

Zaterdag 1 Juni – Zondag 2 Juni: US Darts Masters
Tijd: 1.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Na het enorme succes van de afgelopen twee jaar keren de World Series dit jaar logischerwijs weer terug in New York. De zesde editie van de US Darts Masters belooft weer groots te worden aangepakt: ook de Amerikanen mogen gaan genieten van Luke Littler. Jeff Smith verbaasde vorig jaar nog de dartwereld door de finale te halen, waarin hij wel ruim verloor van Michael van Gerwen. De Nederlander blijft dit jaar jagen op titels en hoopt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan op meer succes dan in Europa. Jules van Dongen heeft als thuisspeler nog een Nederlands tintje, terwijl spelers als Danny Lauby en Alex Spellman ook de wereldtoppers hopen te verrassen.

Zaterdag 1 Juni: North American Championship
Tijd: 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Wie US Darts Masters zegt, moet ook North American Championship zeggen. Vooraf aan de finales van het toernooi uit de World Series mogen acht van de beste spelers uit het continent strijden voor de titel, en nog belangrijker: een plek op het PDC WK. Matt Campbell mocht vorig jaar de beker omhoog tillen, maar de Canadees is in 2024 nog niet echt in vorm geweest. Met Jules van Dongen en Danny Lauby krijgt hij gezelschap van nog twee tourkaarthouders, maar ook Alex Spellman, Jeff Smith, Stowe Buntz en David Cameron bewijzen al een hele tijd sterke uitdagers te zijn. Adam Sevada mag als achtste speler worden aangeduid als ‘dark horse’.

WDF Weekend

31 Mei – 2 Juni: Swiss Open & Helvetia Open (ZWI)
2 Juni: Canterbury Open (NZL)

In Zwitserland staat er dit weekend een prachtig tweeluik op het programma: met twee toernooien in de categorie ‘Zilver’ trekt het land meerdere toppers naar zich toe. In Nieuw-Zeeland zullen vooral lokale spelers het uit gaan maken in het Canterbury Open, in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *