Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - European Darts Open 2023

Deze Week: Nieuwe kansen op succes op European Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 13: 27 Maart – 2 April.

Woensdag 29 Maart – Donderdag 30 Maart: European Tour Associate Member Qualifiers 6, 7 & 8
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Eerder dit jaar werden er al vijf kwalificatietoernooien in één weekend gespeeld, deze week komen er nog drie bij. In Riesa worden de European Tour-plekken voor de toernooien in Nederland, België en Tsjechië verdeeld. Alleen aan de laatste twee toernooien doen deze week Nederlanders mee: Jelle Klaasen en Patrick van den Boogaard zijn de enige spelers uit ons land die staan ingeschreven.

Donderdag 30 Maart: Premier League Darts 9, Berlijn
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Te midden van drie European Tours blijft de Premier League gewoon doorgaan, maar om het de spelers ietwat makkelijker te maken wordt er deze week gespeeld in de hoofdstad van Duitsland: Berlijn. De competitie is over de helft, waardoor nu eerste ronde-wedstrijden voor een tweede keer worden gespeeld. Dimitri van den Bergh en Michael Smith openen de avond, waarna Nathan Aspinall en Chris Dobey ook de degens kruisen. Michael van Gerwen treft Jonny Clayton, waarna Peter Wright en Gerwyn Price in de wedstrijd vier van de avond in actie komen.

Vrijdag 31 Maart – Zondag 2 April: International Darts Open, European Tour 3
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na Leverkusen trekt de European Tour deze week door naar Riesa. Met 22 Nederlanders op de Pro Tour mochten hier ook weer een aantal van onze landgenoten worden verwacht, maar niets is minder waar: er kwam geen enkele Nederlander door te Tour Card Qualifier. Jeroen Mioch moet het zo op de vrijdag in zijn eentje doen: de 25-jarige boekte zijn plek in Riesa via de Associate Member Qualifier. Op zaterdag komen nog wel Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert in actie. Kan Gerwyn Price weer domineren?

Vrijdag 31 Maart – Zondag 2 April: Development Tour 1 t/m 5
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

We hebben er drie maanden op moeten wachten, maar dit weekend gaat dan eindelijk de Development Tour 2023 van start. In Milton Keynes zullen de meeste ogen gericht zijn op maar één speler: Luke Littler. De 16-jarige maakt zijn debuut op de Development Tour, maar de verwachtingen zijn meteen hoog. Ook van de Nederlanders mag wat worden verwacht. Geert Nentjes, Niels Zonneveld en Kevin Doets hebben afscheid genomen van deze tour, maar met Gian van Veen, Jurjen van der Velde, Danny Jansen en Owen Roelofs staat er genoeg nieuw talent klaar. Met plekken op het WK als fijne extra bonus voor deze spelers, terwijl er ook tourkaarten zijn te verdienen.

WDF Weekend

31 Maart – 2 April: Torshavn Open (FAE)
31 Maart – 2 April: Faroe Islands Darts Open (FAE)
31 Maart – 2 April: White Mountain Shootout (USA)

Voor het tweede weekend op rij vind wordt er bij de WDF gedart in de Verenigde Staten, terwijl ook de Faroe Islands spelers met open armen zal verwelkomen. Alle drie de toernooien vallen in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *