Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Deze Week: Nieuwe seizoen draait op volle toeren

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 67 Februari – 13 Februari.

Donderdag 10 Februari: Premier League Darts 2, Liverpool
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay Youtube, live.dartsdata

Na een spectaculaire opening in Wales reist het Premier League-circus door naar Liverpool. Peter Wright wist de editie van de nieuwe opzet te winnen, en met een 110+ gemiddelde in de finale deed hij dat in stijl. Michael van Gerwen is deze week uit op eerherstel. In de Premier League ging hij vorige week direct onderuit, terwijl hij ook geen indruk maakte op de Players Championships. Hij moet dan echter wel in ronde één afrekenen met Peter Wright, een pittige opgave. Jonny Clayton opent tegen Michael Smith, James Wade treft Joe Cullen en Gerwyn Price neemt het op tegen Gary Anderson.

Vrijdag 11 Februari – Zondag 13 Februari: Players Championship 3 & 4 + ET Qualifiers 2 & 3
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect

Het nieuwe seizoen is los en draait inmiddels op volle toeren. Ook dit weekend worden er twee vloertoernooien gehouden, dit keer in Wigan. Met Luke Humphries en Peter Wright kende het eerste weekend twee sterk winnaars, terwijl mannen als Boris Krcmar, Lee Evans en ook Niels Zonneveld voor verrassingen zorgden. Onze landgenoten kenden een wisselvallig weekend en dus zullen ze gebrand zijn om aankomend weekend beter te zijn. De eerste kans op succes is dit keer al op de vrijdag. De eerste twee kwalificatietoernooien voor de European Tour vinden dan plaats, toernooien waar elke speler zich voor wil plaatsen.

Vrijdag 11 Februari – Zondag 13 Februari: DPA Pro Tour 1, 2 & 3
Tijd: 2.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

De DPA Tour keert dit weekend terug, en in een andere opzet dan vorig jaar. Vanwege corona werd er in 2021 geen gezamenlijke ranglijst bijgehouden, maar werd er een eindtoernooi gehouden om de WK-deelnemer aan te wijzen. Dit jaar keert de gezamenlijke ranglijst weer terug. Verdeeld over meerdere locaties wordt er één gezamenlijk toernooi gespeeld: wedstrijden tussen spelers op verschillende locaties wordt via een videoverbinding gespeeld. Raymond Smith, die indruk maakte op het afgelopen WK, is de torenhoge favoriet. Toch zal hij genoeg concurrentie krijgen, bijvoorbeeld van zijn zoon Ky Smith, Tim Pusey en Robbie King.

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *