Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - UK Open 2022

Deze Week: Noppert verdedigt titel op UK Open

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 9: 27 Februari – 5 Maart.

Donderdag 2 Maart: Premier League Darts 5, Exeter
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na vier uitstapjes strijkt de Premier League deze week dan eindelijk neer in Engeland. Traditioneel wordt er de avond voor de UK Open gespeeld in Exeter. Met vier verschillende winnaars in de eerste vier avonden is de Premier League tot nu toe erg open: alleen Peter Wright wist tot nu toe geen enkele wedstrijd te winnen. Voor de Schot wordt het nu langzaam aan wel eens tijd, al zal het deze week tegen Jonny Clayton ook weer niet makkelijk worden. Michael van Gerwen en Gerwyn Price, de finalisten van vorige week, treffen elkaar in de openingswedstrijd, terwijl Nathan Aspinall en Michael Smith elkaar ook treffen. Dimitri van den Bergh en Chris Dobey maken de eerste ronde compleet.

Vrijdag 3 Maart – Zondag 5 Maart: UK Open
Tijd: Vrijdag 12.00 & 20.00, Zaterdag & Zondag 13.45 & 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Danny Noppert is een jaar lang de huidige UK Open-winnaar geweest: ‘The Freeze’ keert dit weekend terug naar Minehead om zijn titel te verdedigen. Naast hem zijn er nog 157 spelers die azen op de beker, waaronder nog 24 andere Nederlanders. Op vrijdagmiddag beginnen de eerste drie rondes, terwijl de top 32 van de wereld hun jacht op de zege op vrijdagavond begint. Naast de beker ligt er ook 110.000 pond voor de overwinnaar klaar. Krijgen we weer een verrassende winnaar, wat kunnen de Premier League-spelers en wat laat tiener-sensatie Luke Littler zien bij zijn PDC-debuut?

WDF Weekend

3 – 5 Maart: Halifax Open (CAN)
3 – 5 Maart: Missouri St. Patrick’s Open (USA)
4 – 6 Maart: NSW Great Lakes Open (AUS)

Bij de WDF staan dit weekend drie toernooien op de planning: alle drie vallen in de categorie ‘Brons’. In Canada wordt er gespeeld op de Halifax Open, in de Verenigde Staten op de Missouri St. Patrick’s Open en in Australië op de NSW Great Lakes Open.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *