Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Deze Week: Ogen tekort om alles te volgen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 27: 5 Juli – 11 Juli

Maandag 5 Juli: European Tour Associate Member Qualifier 1, 2 en 3
Tijd: 10.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Na het volle weekend met zes Challenge Tour toernooien staat er voor de spelers op maandag nog een toetje te wachten. De kwalificatietoernooien voor de eerste drie (en waarschijnlijk ook enige drie) European Tour toernooien worden gehouden en voor elk toernooi is er hier in Duitsland één plek te winnen. European Tour 1 valt echter wel samen met de laatste 6 Challenge Tour toernooi, dus er zullen flinke keuzes gemaakt moeten worden. Slaat een speler uit de top 10 toe of krijgen we een verrassing?

Maandag 5 Juli – Donderdag 8 Juli: Super Series 5, Players Championship 17 t/m 20
Tijd: 15.00 (Maandag, Dinsdag, Woensdag), 13.00 (Donderdag)
Waar te volgen: tv.dartconnectpdc.tv

Super Series 4 is nog maar twee weken geleden, maar de PDC heeft besloten er nu wat tempo in te gooien. Voor de World Matchplay moesten er 20 toernooien gespeeld worden en dat gaat lukken. Dit betekend ook dat er deze week extra veel druk bij veel spelers is. Dit zijn namelijk de laatste vier toernooien die meetellen richting de World Matchplay en zo dus de laatste kans om je er nog bij te spelen. De top 16 lijkt nagenoeg vast te staan en ook de top 14 van de Pro Tour lijkt redelijk veilig. De laat twee plekken over: Jermaine Wattimena en Madars Razma bezetten die op dit moment. Toch zullen mannen als Stephen Bunting en de in vorm verkerende Martijn Kleermaker hopen om het nog te halen. Of zien we mannen als Adrian Lewis en Raymond van Barneveld nog in Blackpool? Beide mannen hebben dan wel een titel nodig.

Vrijdag 9 Juli: European Tour Tour Card Qualifier 1, 2 en 3
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Net als voor de Challenge Tour-spelers staat er ook voor de profs een toetje te wachten. Zij zijn op vrijdag aan de beurt, maar in plaats van één plek wachten hier 24 plekken per toernooi. Nu pieken is nodig, want dit kan wel eens de enige kans zijn op deelname aan European Tours dit jaar en daarmee ook de enige kans op het EK. Drie Nederlanders hoeven vrijdag niet te spelen: Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert staan in de top 16 en reizen dus als geplaatste spelers af naar Hongarije en Gibraltar.

Vrijdag 9 Juli – Zondag 11 Juli: CDC Tour USA 1, 2 en 3
Tijd: 21.00
Waar te volgen: tv.dartconnect, pdc.tv

Na een lange periode van afwezigheid gaat de CDC Tour in de Verenigde Staten dan eindelijk weer van start. De beste spelers van de USA verzamelen zich voor drie toernooien in Tampa, Florida om een gooi te doen naar het WK. Danny Baggish, de enige Amerikaan met een Tour Card, is afwezig. Hij richt zich volledig op zijn carrière in Europa en speelt dus logischerwijs de Super Series. Dit laat kansen over voor spelers als Darin Young, Danny Lauby en Chuck Puleo, terwijl er nog genoeg Amerikanen zijn die kunnen verrassen.

WDF Weekend

9 Juli – 11 Juli: Charlotte Open (Brons)

Bij de WDF gaat het circuit ook verder in de Verenigde Staten. Met de meeste topspelers actief bij de CDC liggen hier kansen voor de spelers die niet naar Tampa afreizen maar juist naar Charlotte. Jules van Dongen is hier één van, hij mag als topfavoriet worden bestempeld om, na het winnen van de Cherry Bomb International, ook deze titel op zijn naam te schrijven.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *