Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Deze Week: Ontknoping Premier League én Dutch Darts Championship

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 21: 20 Mei – 26 Mei.

Donderdag 23 Mei: Premier League Play-Offs
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Na 16 lange weken bereikt de Premier League op donderdag zijn hoogtepunt: in Londen strijden er nog vier darters om de felbegeerde hoofdprijs. Luke Littler wist in zijn debuutjaar meteen bovenaan te eindigen, maar het supertalent wil zich daar maar wat graag ook voor gaan belonen. De Engelsman kan zijn eerste grote tv-titel winnen, al zal hij in de halve finale eerst moeten weten af te rekenen met Michael Smith. Luke Humphries en Michael van Gerwen strijden tegen elkaar om het andere plekje in de finale: is de Nederlander voor de achtste (!) keer de baas in de Premier League of krijgen we een nieuwe winnaar?

Vrijdag 24 Mei – Zondag 26 Mei: Dutch Darts Championship, European Tour 7
Tijd: 13.00 & 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Dat de finale van de Premier League net deze week plaats vindt, heeft één nadeel: meerdere wereldtoppers slaan dit weekend het Dutch Darts Championship over. Toch zal dit de pret niet drukken in Rosmalen, waar de PDC na meerdere jaren zwerven door heel Nederland nu neerstrijkt. Maar liefst 11 Nederlanders verschijnen er op de eerste twee dagen op het podium: Michael van Gerwen, Danny Noppert en Gian van Veen zijn er zeker op zaterdag al bij. Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Kevin Doets en Niels Zonneveld starten op vrijdag, terwijl er ook nog vier plekken te verdelen zijn op het kwalificatietoernooi dat donderdagmiddag op de planning staat. Met onder andere Gerwyn Price, Michael Smith, Nathan Aspinall, Peter Wright en Dave Chisnall zal er daarnaast genoeg te genieten zijn in Noord-Brabant.

WDF Weekend

25 – 26 Mei: Sunshine State Classic (AUS)
26 Mei: Nordic Cup Open (IJS)

Van acht toernooien naar twee: de WDF schakelt dit weekend weer even een versnelling terug. In Australië wordt er gedart in de categorie ‘Zilver’, terwijl in Ijsland punten worden verdiend in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *