Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Premier League 2022 - Cardiff

Deze Week: Ontknoping Premier League in Londen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 21: 22 Mei – 28 Mei.

Donderdag 25 Mei: Premier League Darts Finals
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na 16 lange weken krijgt de Premier League aanstaande donderdag zijn climax. In Londen strijden de beste vier spelers om één van de grootste titels in de sport. Gerwyn Price, die bij vlagen buitenaards spel liet zijn in de eerste fase, mag het als nummer één op gaan nemen tegen Jonny Clayton. Michael Smith en Michael van Gerwen treffen elkaar daarna in een herhaling van de WK-finale: MVG moest zich vorige week terugtrekken na een blessure, maar speelde afgelopen weekend wel twee Players Championship-toernooien. Kan de Nederlander voor de zevende keer de Premier League winnen, grijp Clayton zijn tweede zege of wint Price of Smith de trofee voor de eerste keer?

Vrijdag 26 Mei – Zondag 28 Mei: European Darts Grand Prix, European Tour 9
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Met nog vier toernooien die meetellen richting de World Matchplay lijkt aankomend weekend in Sindelfingen erg belangrijk te worden. Raymond van Barneveld bezit op dit moment de laatste plek, maar de Nederlander ziet Simon Whitlock langzaam dichterbij komen. Beide mannen komen dit weekend in actie en hopen zo in te lopen op Brendan Dolan en Kim Huybrechts. Gerwyn Price keert na vier gemiste toernooien ook terug, terwijl Michael van Gerwen en Peter Wright nu juist een pauze nemen. Met Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert zijn twee Nederlanders al verzekerd van het halen van de zaterdag, terwijl Christian Kist zijn rentree op de European Tour maakt. Gian van Veen, Jermaine Wattimena en Martijn Kleermaker maken het Nederlandse zevental compleet.

Zaterdag 27 Mei – Zondag 28 Mei: Asian Tour 13, 14 & 15
Tijd: 2.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Eind vorig jaar kondigde de PDC 24 toernooien voor de Asian Tour aan, waarvan 15 toernooien ook al een locatie bekend van was. De laatste van deze 15 staan dit weekend op het programma: over de overige negen toernooien is nog niks bekend. Dit houdt de top van het Aziatische darten niet tegen om af te reizen naar Mongolië. In dit land begint het darten steeds populairder te worden, waardoor er ook een groot deelnemersveld mag worden verwacht. Lourence Ilagan gaat met een ruime voorsprong deze reeks in: ‘The Gunner’ lijkt nu al bijna zeker van het WK.

WDF Weekend

25 – 26 Mei: Mongolian Open
25 – 26 Mei: Ulaanbaatar Open
27 – 28 Mei: Sunshine State Classic (AUS)

Voorafgaand aan de Asian Tour vinden er in Mongolië twee toernooien bij de WDF plaats. Twee keer wordt er gespeeld in de categorie ‘Brons’. In Australië staat er daarnaast een toernooi in de categorie ‘Zilver’ op het programma.

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *