Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Oranje feestje in Ahoy!

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 13: 25 Maart – 31 Maart

Woensdag 27 Maart: Premier League 8 Rotterdam
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Het belooft deze week een geweldige week te worden voor de Nederlandse dartsfan. Twee avonden wordt er in een volgepakt Ahoy darts gespeeld, met ook nog best veel op het spel voor de Nederlandse deelnemers. Op dag 1 van het spektakelstuk ligt er vooral een uitdaging voor Raymond van Barneveld. RVB neemt het in de laatste wedstrijd van de avond op tegen directe concurrent Daryl Gurney. Een overwinning is hier nodig wil ‘Barney’ nog een kans maken om ook na deze week nog mee te mogen doen. Een wedstrijd eerder neemt Michael van Gerwen het op tegen Peter Wright. Hij hoopt zijn winnende vorm van afgelopen weekend ook mee te nemen naar de Premier League, waar het de afgelopen weken wat stroef loopt. Dimitri van den Bergh maakt zijn opwachting als ‘contender’. De Belg, die op slechts 2 uur van Rotterdam woont, neemt het op tegen James Wade. Gerwyn Price opent de avond tegen Michael Smith, terwijl Rob Cross het opneemt tegen Mensur Suljovic.

Donderdag 28 Maart: Premier League 9 Rotterdam
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Op dag twee van de Premier League Rotterdam komen er zelfs drie Nederlanders in actie. Jeffrey de Zwaan mag zijn debuut op het grootste podium maken na een geweldig 2018. Hij krijgt de kans om revanche te nemen op Rob Cross voor zijn nederlaag op het WK, en misschien hiermee wel de eerste ‘contender’ te worden die een wedstrijd wint. Onze andere twee landgenoten nemen het in een absolute kraker tegen elkaar op. Voor vooral RVB is dit een ‘do or die’ wedstrijd. Gurney vs Suljovic, Wright vs Price en Wade vs Smith staan verder ook nog op het programma.

Vrijdag 29 Maart – Zondag 31 Maart: German Darts Championship, Hildesheim
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv

De Euro Tour is los en dendert door. Dit weekend wordt meteen het tweede van dertien toernooien gehouden, met MVG op jacht naar nog meer titels. Van Gerwen wist afgelopen weekend te zegevieren, maar zal ook nu rekening moeten houden met mannen als Cross en Price. Cross is in topvorm de afgelopen weken en aast op een eerste Euro Tour overwinning. Vier Nederlanders staan tot nu toe op de deelnemerslijst. Naast MVG zijn dit Jermaine Wattimena, Ron Meulenkamp en Mario Robbe. Robbe versloeg tijdens het kwalificatietoernooi Jeffrey de Zwaan in de finale. Op donderdag zouden er nog Nederlanders bij kunnen komen tijdens het laatste kwalificatietoernooi. UK Open winnaar Nathan Aspinall zal ook zijn eerste ET toernooi van het jaar spelen.

Zaterdag 30 Maart – Zondag 31 Maart: Asian Tour 5 en 6
Tijd: 3:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Aan de andere kant van de wereld, in de Filipijnen welterverstaan, begint alweer het derde weekend van de Asian Tour. Na dit weekend zijn we al op de helft en kan er een beeld worden gevormd over wie kans hebben op het WK en ook de World Cup. In Japan won vorig weekend twee keer een thuisspeler, kunnen spelers als Lourence Ilagan en Noel Malicdem hier volgen?

Zaterdag 30 Maart – Zondag 31 Maart: CDC Tour 1 en 2
Tijd: 1:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

In Philadelphia wordt in de nacht van zaterdag op zondag het seizoen van de CDC Tour begonnen. De beste darters uit Amerika en Canada nemen het in 10 toernooien tegen elkaar op, waarna de beste Amerikaan en Canadees zich plaatsen voor het WK. Het deelnemersveld lijkt dit jaar beter dan ooit, met spelers als Jeff Smith, John Part en David Cameron als voorbeelden. Wie volgt Chuck Puleo en Jim Long op?

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *