Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Phil Taylor

Deze Week: Oude tijden herleven

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 531 Januari – 6 Februari.

Donderdag 3 Februari: Premier League Darts 1, Cardiff
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay Youtube, live.dartsdata

De PDC heeft ervoor gekozen om het dit jaar volledig anders te doen. Bij de start van het nieuwe seizoen van de Premier League treffen niet zoals vanouds alle 10 de spelers elkaar één keer, maar spelen de acht gekozen spelers elke week een nieuw toernooi. Op één avond worden de kwartfinales, halve finales en finale afgewerkt, zodat elke wedstrijd ook echt belangrijk is. Joe Cullen wist zich door het winnen van ‘The Masters’ op het laatste moment nog aan de line-up toe te voegen. Rob Cross, vorig jaar nog winnaar van het EK, kreeg geen uitnodiging. Michael van Gerwen zal een poging gaan wagen om de kroon van de Premier League weer terug te winnen, maar met Peter Wright, Gerwyn Price en Jonny Clayton is de concurrentie hevig. James Wade, Michael Smith en Gary Anderson complementeren het achttal.

Donderdag 3 Februari – Zondag 6 Februari: World Seniors Darts Championship
Tijd: Middagsessies 14.00, Avondsessies 20.00
Waar te volgen: Nog niet bekend

Voor de eerste keer ooit wordt er deze week een ‘World Senior Champion’ gekroond. De eerste editie van het World Seniors Darts Championship belooft een spektakel te worden. Niet alleen strijd Phil Taylor om de felbegeerde beker, ook mannen als Roland Scholten, Paul Lim, John Lowe, John Part en Peter Manley hopen de titel te winnen. Roland Scholten treft als enige Nederlander in de eerste ronde Terry Jenkins. Vier dagen voor het begin van dit toernooi lijkt het er helaas op dat het toernooi in Nederland niet wordt uitgezonden, geen enkele zender wist de rechten te kopen.

Zaterdag 5 Februari – Zondag 6 Februari: Players Championship 1 & 2
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect

Vergeet The Masters, vergeet de Premier League: het seizoen begint pas echt als de vloertoernooien van start gaan. In Barnsley staan deze week de eerste twee Players Championships op het programma, met in totaal 17 Nederlanders. Danny Noppert is er als enige van onze landgenoten niet bij: vanwege de aanstaande geboorte van zijn eerste kind is hij nog even afwezig. De vijf nieuwe Nederlandse tourkaarthouders, Danny Jansen, Luc Peters, Jimmy Hendriks, Damian Mol en Kevin Doets, staan wel aan de start, evenals Jules van Dongen. Wie kent er een goede start van het seizoen?

WDF Weekend

5 Februari – 6 Februari: Reykjavik International Games

Na toernooien in Rusland en de Verenigde Staten reist het WDF-circuit deze week af naar Ijsland. Net als vorig jaar lijken de Reykjavik International Games een onderonsje tussen de eilandbewoners te worden. Matthias Örn Fridriksson, die afgelopen weekend twee kwartfinales haalde op de PDCNB Pro Tour, mag als grote favoriet worden aangeduid.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *