Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Deze Week: Overvolle agenda met elke dag darts

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 42: 18 Oktober – 24 Oktober

Maandag 18 Oktober: World Series of Darts Qualifier
Tijd: 19.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het EK zit erop, maar het volgende TV-toernooi staat al weer om de hoek. Vanaf volgende week vrijdag is het PDC-circus drie dagen in Amsterdam voor de World Series of Darts Finals. Nog vier plekken zijn er te vergeven en dat gebeurt via het jaarlijkse kwalificatietoernooi. In Barnsley verschijnen de meeste Tour Card houders die zich nog niet geplaatst hebben aan de oche. Spelers als Raymond van Barneveld, Martijn Kleermaker en Jermaine Wattimena hopen zich te plaatsen voor hun thuistoernooi, terwijl ook EK-winnaar Rob Cross (mocht hij op tijd in Engeland aankomen) een poging gaat wagen.

Dinsdag 19 Oktober – Vrijdag 22 Oktober: Super Series 7, Players Championship 24 t/m 27
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect, PDC.tv

Bijna 11 weken geleden werd er voor het laatst een pijl gegooid op een Players Championship. Hoog tijd dus voor weer een serie vloertoernooien: de Super Series 7 staan voor de deur. Weer vier Players Championship staan op de planning, met in totaal nog zeven te gaan dit jaar. De strijd om WK-plekken is in volle gang, terwijl er ook gestreden wordt voor plekken op de Players Championships Finals. Jermaine Wattimena is één van de spelers die aan de bak moet: hij heeft geen ruime marge richting het WK. Michael van Gerwen gaat op jacht naar zijn eerste vloertitel dit jaar om de teleurstelling van de EK-finale weg te spoelen.

Vrijdag 22 Oktober – Zondag 24 Oktober: CDC Tour Canada 4, 5 en 6
Tijd: 21.00
Waar te volgen: tv.dartconnectpdc.tv

In Canada wordt er dit weekend gestreden om een plek op het PDC WK. Jeff Smith voert de ranglijst aan na het eerste weekend, maar hij is deze week actief in Engeland om zo zijn WK-plek veilig te stellen. Matt Campbell is daarnaast ook al zeker van het WK na zijn Challenge Tour overwinning: toch zal hij vermoedelijk wel spelen. David Cameron en Jacob Taylor gelden als de favorieten om het felbegeerde ticket te winnen.

Zaterdag 23 Oktober – Zondag 24 Oktober: PDC Women’s Series 7 t/m 12
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect, PDC.tv

Ook voor de vrouwen staat er dit weekend veel op het spel. De twee WK-tickets worden uitgedeeld, terwijl er ook nog een plek op de Grand Slam voor het oprapen ligt. Fallon Sherrock en Lisa Ashton hebben na het eerste weekend al een ruime voorsprong opgebouwd en zo lijken de WK plekken wel bijna vergeven. Toch is er in sport altijd ruimte voor verrassingen: kan Deta Hedman bijvoorbeeld voor een stunt zorgen?

Zaterdag 23 Oktober – Zondag 24 Oktober: Afrika WK Qualifier
Tijd: 11.00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Een vierde WK-ticket deze week wordt uitgegeven in Zuid-Afrika. Voor de vierde keer op rij krijgt het continent een eigen kwalificatietoernooi. De eerste twee keren was Devon Petersen succesvol, maar door zijn successen op het profcircuit heeft hij dit hulpmiddel niet meer nodig. Cameron Carolissen won vorig jaar: op het WK liet hij Danny Noppert (nadat hij een BYE kreeg door positieve test Martijn Kleermaker) een aantal sets zweten, maar verloor hij alsnog. Ook dit jaar hoort hij tot de favorieten, samen met mannen als Carl Gabriel en Masande Mgedeza.

WDF Weekend

22 – 24 Oktober: Welsh Open
22 – 24 Oktober: Welsh Classic

De grote toernooien volgen elkaar snel op bij de WDF. Na het weekend in Engeland staat er nu een dubbelklapper op het programma in Wales, waar toernooien in de categorieën Zilver en Goud worden gehouden. Bij de dames staat er een minder sterk veld dan normaal aan de start dankzij de Women’s Series: kansen dus voor de mindere goden.

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *