Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Paasweekend in München

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 16: 15 April – 21 April

Donderdag 18 April: Premier League 12 Cardiff
Tijd: 20:00 Nederland
Waar te volgen: RTl7

Met vier spelers op twaalf punten wordt er in Wales begonnen aan speelronde twaalf van de Premier League 2019. Wade, Price, Suljovic en Gurney hebben allemaal evenveel punten en daardoor is elk punt dat wordt gewonnen enorm belangrijk. Suljovic en Gurney nemen het deze week in een direct duel tegen elkaar op, de verliezer van dit duel krijgt daardoor een flinke klap te verduren. In Rotterdam won Gurney met 7-3. James Wade speelt tegen Peter Wright. Voor de Schot wordt het nog lastig om de eindstrijd te halen, zeker nu hij het eerst tegen een Wade in supervorm moet opnemen. Bij een nederlaag zal het een onmogelijke opdracht worden om nog de laatste vier te halen. Gerwyn Price neemt het voor zijn thuispubliek op tegen Michael Smith, die in een nog lastigere situatie dan Wright zit. Ook hij moet winnen, iets wat hij in Rotterdam wel met 7-5 deed. In de tweede wedstrijd van de avond is de absolute kraker. Michael van Gerwen en Rob Cross strijden voor de koppositie. MVG won in de Premier League alle wedstrijden van Cross en als hij als eerste wil eindigen in de reguliere competitie dan zal dat ook nu moeten gebeuren. Anders zou hij voor het eerst in zijn carrière niet bovenaan eindigen.

Zaterdag 20 April – Maandag 22 April: German Darts Grand Prix, München
Tijd: 13.00 middagsessies, 19.00 avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv

Het seizoen is nu echt los en ook de European Tour zal dit merken. In de aankomende vier weken worden er vier Euro Tours gehouden, met tussendoor nog doordeweeks twee Players Championships. De eerste stop van deze reeks is in München. Vorig jaar ging Michael van Gerwen er hier met de 25000 pond vandoor, dit jaar hoopt hij op hetzelfde scenario. Alle acht de overgebleven Premier League spelers verschijnen aan de start en dus belooft het een mooi paasweekend te worden. In tegenstelling tot andere Euro Tours begint het dit weekend op de zaterdag en eindigt het op de maandag, iets wat alles met Pasen te maken heeft. Naast MVG staat er met Danny Noppert nog één Nederlander aan de start. Hier zouden door middel van het kwalificatietoernooi op vrijdag nog maximaal twee bij kunnen komen. Glen Durrant, Ricky Evans, Kyle Anderson en Kim Huybrechts zijn een aantal namen die ook in actie komen, terwijl good old Steve Beaton alweer zijn derde Euro Tour van het jaar speelt.

Zaterdag 20 April – Zondag 21 April: Development Tour 5 t/m 8
Tijd: 11:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Aan de andere kant van het kanaal, in Wigan om precies te zijn, gaan de spelers onder de 23 beginnen aan het tweede weekend van de Development Tour. Het eerste weekend was voornamelijk een groot succes voor Ted Evetts. ‘SuperTed’ won namelijk twee van de vier toernooien. Nathan Rafferty, afgelopen weekend indrukwekkend op de Pro Tour, won er één, net als Ryan Meikle. Van de Nederlanders die dit weekend in actie komen mag het meeste worden verwacht van Jeffrey de Zwaan en Geert Nentjes. Voor De Zwaan is het al weer een tijdje geleden dat hij een Development Tour toernooi won, met de vorm van afgelopen zondag zou dit aankomend weekend misschien weer gaan gebeuren. Jurjen van der Velde, die een sterk debuutweekend kende, en Justin van Tergouw zullen ook hopen op een goed weekend.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *