Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Deze Week: PCF opwarmer voor WK

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 47: 22 November – 28 November

Vrijdag 26 November – Zondag 28 November: Players Championship Finals
Tijd: 14.00 middagsessies, 20.00 avondsessies
Waar te volgen: RTL7, Videoland, live.dartsdata

De laatste week van November is de week dat het WK al bijna voelbaar is. Met de Players Championship Finals staat er wel nog een TV-toernooi op het programma, het laatste toernooi voordat het circus afreist naar Ally Pally. Dit is zo dus de laatste kans om met een goed gevoel aan het WK te beginnen. Michael van Gerwen deed dat vorig jaar door Mervyn King in de finale te verslaan. De top 64 over de 30 Players Championship nemen deel aan dit toernooi in Minehead: tien daarvan komen uit Nederland. MVG wordt net als vorig jaar vergezeld door Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Martijn Kleermaker en Maik Kuivenhoven, terwijl Ron Meulenkamp en Raymond van Barneveld na een jaar afwezigheid terugkeren. Kevin Doets debuteert: de jonge Nederlander treft in de eerste ronde wel meteen Van Gerwen. Met Van Barneveld vs Maik Kuivenhoven staat er daarnaast nog een Nederlands onderonsje op het programma. Kan Van Gerwen zijn titel prolongeren of raakt hij ook deze titel kwijt?

Zondag 28 November: PDC World Youth Championship
Tijd: 12.00, Finale tussen halve finales en finale PCF
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In aangepaste vorm staat dit weekend ook het WK voor spelers onder 24 op het programma. In plaatst van 96 spelers mogen maar 32 spelers meedoen dit jaar. Qua niveau geen slechte beslissing: er staat een absoluut topveld aan de start. Callan Rydz, die dit jaar twee titels op de Pro Tour won, geldt als grote favoriet. Bradley Brooks, Keane Barry en Ted Evetts behoren ook tot de favorieten, terwijl onze landgenoten Niels Zonneveld, Geert Nentjes en Kevin Doets ook niet kansloos zijn. Vanuit Nederland doen daarnaast ook Jurjen van der Velde, Mike van Duivenbode en Owen Roelofs mee. Er wordt in de middag gespeeld tot er een finale bekend is: de finale wordt dan na de tweede halve finale van de Players Championship Finals op het grote podium gespeeld.

WDF Weekend

27 – 28 November: Italian Grand Masters
27 – 28 November: Italian Open
27 – 28 November: Russian Open
27 – 28 November: Saint Petersburg Open

Door het aflassen van de World Open in Nederland worden aankomend weekend de laatste toernooi richting het WDF WK gehouden. Twee toernooien in Italië en Rusland zijn het sluitstuk van een rumoerig seizoen. In Italië wordt er naast een toernooi in de categorie ‘Brons’ ook één in de categorie ‘Zilver’ gespeeld, en dus valt hier nog wat te halen voor spelers die nu net buiten de WK-plekken staan. In Rusland gaat het om twee ‘Bronzen’ toernooien.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *