Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Players Championship Finals met 10 Nederlanders

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 47: 19 November – 25 November.

Vrijdag 23 November – Zondag 25 November: Players Championship Finals
Tijd: Avondsessies 20:00, middagsessies 14:00
Waar te volgen: RTL7 (Middagsessies op de stream)

Één ranking TV-toernooi wist Michael van Gerwen dit jaar te winnen. Op de World Grand Prix was hij heer en meester, maar de titel ging tijdens de UK Open, World Matchplay, European Championship en Grand Slam naar een ander. In vergelijking met andere jaren is dit dus wennen voor MVG, maar ook voor ons als dartspubliek. De toernooien volgen zich in rap tempo op en er is nog tijd genoeg om het jaar goed af te sluiten. Tijdens het WK zal hij willen bewijzen dat hij nog de beste is, maar daarvoor staat de Players Championship Finals nog op het programma. Naast MVG zullen hier nog acht Nederlanders aan beginnen, namelijk Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Ron Meulenkamp, Jan Dekker, Jeffrey de Graaf, Jelle Klaasen en Vincent Van der Voort*. Van Barneveld is de grote naam die ontbreekt, maar de rest van de top van de wereld is wel aanwezig. Lukt het Van Gerwen nu wel, lukt het één van de gevestigde namen of krijgen we weer een verrassende winnaar?

*UPDATE: Benito Van de Pas is Nederlander nummer 10, hij zal Mensur Suljovic vervangen.

Zondag 25 November: UK & Ierland Vrouwen Kwalificatietoernooi
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: PDC.tv

In navolging van de vrouwen die afgelopen weekend in Duitsland deelnamen aan het ROTW kwalificatietoernooi mogen aankomende zondag de Britse en Ierse vrouwen een gooi doen naar het WK. Anastasia Dobromyslova gaf alvast het goede voorbeeld aan de topspelers van de BDO. Wereldkampioen Lisa Ashton, World Trophy winnaar Fallon Sherock en Lorraine Winstanley behoren tot de topfavorieten, terwijl ook Deta Hedman haar zinnen op de winst heeft gezet. Dit kwalificatietoernooi levert sowieso een PDC WK-debutant op, terwijl Deta Hedman als enige al eens op een PDC podium speelde. Dit deed zij tijdens de UK Open van 2005.

Zondag 25 November: WK Jeugd Finale
Tijd: Tussen Halve Finales en Finale Players Championship Finals
Waar te volgen: RTL7

Dimitri Van den Bergh en Martin Schindler zullen na de tweede halve finale van de Players Championship Finals het podium mogen betreden. Beide mannen plaatsten zich twee weken geleden voor deze finale en nu hopen ze de kroon op het werk te zetten. Van den Bergh kan dit zelfs voor de tweede keer op rij doen, iets wat een record zou betekenen. Beide mannen spelen zelf ook op de PCF, en dus zou het, indien één van hen de halve finale zou halen, wel eens erg druk gaan worden.

 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.