Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Players Championship Finals opmaat richting WK

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 47 + 48: 18 November – 1 December

Vrijdag 22 November – Zondag 24 November: Players Championship Finals
Tijd: 14.00 middagsessie, 20.00 avondsessie
Waar te volgen: RTL7, Videoland, live.dartsdata

Nog één toernooi te gaan en dan staat het WK op het programma. Toch behoort de Players Championship Finals ook zeker tot één van de belangrijkste toernooien van het jaar. De beste 64 spelers over het hele Players Championship seizoen verzamelen zich in Minehead om zich tot koning van het vloerseizoen te kronen. Daryl Gurney deed dit vorig jaar, door in een spannende finale Michael van Gerwen te verslaan. ‘Mighty Mike’ is gebrand om de titel weer te veroveren, ook zeker na zijn nederlaag van afgelopen weekend op de Grand Slam. Hij zal vergezeld worden door nog acht Nederlanders. Jermaine Wattimena is als hoogst geplaatst: als nummer 10 neemt hij het in ronde één op tegen Jamie Hughes. Verder komen ook Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld in actie. Wie stopt de in topvorm verkerende Price? De Welshman is hier als nummer één geplaatst en begint zijn titeljacht tegen Mickey Mansell.

Zondag 24 November: World Youth Championship Finale
Tijd: 21.45 Nederland
Waar te volgen: RTL7, Videoland, live.dartsdata

Tussen de halve finales en de finale van de Players Championship Finals wordt inmiddels traditiegetrouw de finale van het jeugd WK gespeeld. Dit jaar is dat een strijd tussen de 24-jarige Luke Humphries (mag dat nog jeugd worden genoemd) en de 17-jarige revelatie uit Tsjechië, Adam Gawlas. Humphries lijkt de favoriet, maar de dit jaar pas begonnen Gawlas heeft al voor meerdere sensaties gezorgd dit jaar. De Tsjech plaatst zich met een eindoverwinning ook meteen voor het grote WK. Wint Humphries, dan gaat er een extra plek naar de Tour Card Holder’s Qualifier.

Maandag 25 November: Tour Card Holder’s Qualifier
Tijd: 13:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Op maandag zijn minstens 92 van de 96 plekken op het WK bekend. Van de overige 3 (0f 4: zie World Youth Championship) worden er 2 (0f 3: makkelijk is het niet) verdeeld tijdens de Tour Card Holder’s Qualifier. Alle spelers met een Tour Card die zich nog niet hebben weten te plaatsen mogen in Wigan nog een laatste kans doen naar een felbegeerd startplek. Hieronder bevinden zich naar verwachting 10 Nederlanders, waaronder Benito van de Pas, Christian Kist en Dirk van Duijvenbode. Ook Robert Thornton, die zich liet zien op de Grand Slam, Mark Webster, Martin Schindler en Toni Alcinas zullen tot de favorieten behoren.

Maandag 25 November: UK & Ireland Women’s Qualifier
Tijd: 15:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De allerlaatste qualifier is een vrouw, dat is zeker. De vrouwelijke darters uit de UK en Ierland strijden om een plek in ronde één in Ally Pally, met Lisa Ashton toch als enorme favoriet. ‘The Lancashire Rose’ haalde haar niveau niet op de Grand Slam, maar zal tijdens deze qualifier toch de te kloppen vrouw zijn. Andere speelsters als Fallon Sherrock, Lorraine Winstanley en Deta Hedman hopen op een debuut op het WK.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *