Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dutch Open 2023

Deze Week: Premier League? De Dutch Open is waar het gebeurt

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 5: 29 Januari – 4 Februari.

Donderdag 1 Februari – Zondag 4 Februari: Dutch Open
Tijd: Donderdag 11.00, Vrijdag/Zaterdag 10.00, Zondag 9.15
Waar te volgen: RTL7 (vanaf 13.00 zondag), tv.dartconnect.com, dartsactueel.nl

Voor velen is het het hoogtepunt van het jaar: de Dutch Open. Het grootste darttoernooi ter wereld, met meer dan 6500 inschrijvingen, vindt dit weekend weer plaats in de Bonte Wever te Assen. Berry van Peer en Aileen de Graaf waren in 2023 de grote winnaars, maar zij waren niet de enige. Ook dit jaar wordt er gespeeld voor 11 titels, te beginnen met het warming-up toernooi op donderdag. Vrijdag staat volledig in het teken van het koppeltoernooi, waarna op zaterdag en zondag in zes categorieën wordt gespeeld voor de hoofdprijzen in de singeltoernooien. Voor het eerst zal alles te volgen zijn op DartConnect, terwijl RTL7 op zondagmiddag de finales uitzendt. Darts Actueel is het hele weekend aanwezig om u op de hoogte houden.

Donderdag 1 Februari: Premier League 1, Cardiff
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Na de twee World Series in Bahrain en Den Bosch reist de PDC deze week door naar Cardiff voor de volgende halte: de Premier League gaat van start in Wales. De acht deelnemers konden de afgelopen twee weken al aan elkaar wennen, maar nu barst de strijd echt los. Luke Humphries en Luke Littler, de twee finalisten van het WK, treffen elkaar meteen op de openingsavond. Peter Wright en Rob Cross openen het jaar, terwijl Gerwyn Price het opneemt tegen Nathan Aspinall. Michael van Gerwen start vol vertrouwen tegen Michael Smith, die juist niet in zijn beste vorm zit. Net als de vorige twee edities wordt er weer gespeeld in toernooivorm: elke week kent een eigen winnaar.

Vrijdag 2 Februari – Zondag 4 Februari: The Masters
Tijd: elke dag 20.00, zaterdag/zondag 13.45
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Vanuit Cardiff trekt het circus in één ruk door naar Milton Keynes voor de twaalfde editie van The Masters. Chris Dobey was vorig jaar de sterkste, wat hem toen nog een uitnodiging voor de Premier League opleverde. Dit jaar is die kans er niet. De Engelsman zal na een goed WK toch vol vertrouwen beginnen aan het verdedigen van zijn titel, startend met een duel tegen Andrew Gilding. Dirk van Duijvenbode begint op de vrijdag tegen Ryan Searle, terwijl Michael van Gerwen (tegen Dobey/Gilding) en Danny Noppert (tegen Chisnall/Schindler) op zaterdag instromen.

WDF Weekend

2 – 4 Februari: Ground Hog Open (USA)
3 Februari: Canterbury Classic (NZL)

Naast de Dutch Open wordt er dit weekend bij de WDF ook gedart in de Verenigde Staten en Nieuw Zeeland. De ‘Ground Hog Open’ kent punten toe in de categorie ‘Brons’, de ‘Canterbury Classic’ zelfs in de categorie ‘Zilver.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *