Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Premier League Rotterdam Ahoy

Deze Week: Premier League kleurt oranje

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 16: 15 April – 21 April.

Donderdag 18 April: Premier League 12, Rotterdam
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay (TV), www.pdc.tv/live-scores

We hebben er even op moeten wachten, maar tijdens speelronde 12 reist de PDC dan eindelijk met de Premier League af naar Nederland. Ahoy is sinds een aantal jaren een vaste locatie: in Rotterdam zet een oranje menigte de zaal steeds weer op zijn kop. Michael van Gerwen was vorige week in Birmingham de sterkste en wil maar wat graag ook in eigen land de baas zijn. Met Luke Humphries krijgt hij een taaie opening, waarna hij een ronde later mogelijk tegen de winnaar van Peter Wright en Nathan Aspinall speelt. Michael Smith en Luke Littler openen de avond, waarna ook Rob Cross en Gerwyn Price elkaar treffen.

Vrijdag 19 April – Zondag 21 April: European Darts Grand Prix, European Tour 4
Tijd: 13.00 & 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

De European Tour-trein dendert deze weken op volle snelheid vooruit. Na het weekend in Riesa staat er deze week een toernooi gepland in Sindelfingen, mét Luke Littler. Het 17-jarige fenomeen won meteen zijn eerste European Tour, maar moest de twee toernooien die volgden missen. ‘The Nuke’ zal zich nu weer op zijn best willen laten zien. Naast de gebruikelijke vijf Nederlanders (Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Gian van Veen en Raymond van Barneveld) mag ook Jeffrey Sparidaans de oche betreden. Christian Perez schrijft geschiedenis door als eerste speler uit de Filipijnen op de European Tour te verschijnen.

Zaterdag 20 April – Zondag 21 April: Asian Tour 7 t/m 9
Tijd: 2.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com, pdc.tv

De Filipijnen domineren op de Asian Tour en dat zal dit weekend niet anders zijn. Het derde weekend van de regionale toernooienreeks vindt plaats op de groep eilanden, waardoor het deelnemersaantal ook door het dak zal schieten. Alexis Toylo won dit jaar al drie toernooien en hoopt dat nu ook voor eigen publiek te doen, terwijl Paolo Nebrida en Sandro Sosing ook al toesloegen. Tomoya Goto en Man Lok Leung, de twee verrassingen van het meest recente WK, hopen de aansluiting met de top te vinden.

Zaterdag 20 April – Zondag 21 April: Women’s Series 5 t/m 8
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Waar Beau Greaves domineerde in 2023, won de tweevoudig wereldkampioen geen enkele toernooi in het eerste weekend van de Women’s Series. Haar grote rival, Fallon Sherrock, deed dat wel: ‘The Queen of the Palace’ won al twee titels. Mikuru Suzuki en Noa-Lynn van Leuven verdeelden de andere toernooien, waardoor Greaves pas op plek vier terug is te vinden. In het tweede van in totaal zes weekend zal ze zich willen herpakken, maar de concurrentie wordt steeds sterker.

WDF Weekend

19 – 21 April: Estonia & Tallinn Open
20 – 21 April: Ivy Hampton Memorial (AUS)
20 – 21 April: Billie Hill Memorial (AUS)
20 – 21 April: North Island Masters (NZL)

Een drukte van jewelste bij de WDF deze week. Met maar liefst vijf toernooien is er genoeg te zien, en ook genoeg te verdienen. De twee toernooien in Australië leveren punten op in de categorie ‘Zilver’, terwijl de andere drie het moeten doen met de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *