Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Deze Week: Premier League kruipt richting ontknoping

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 20: 16 Mei – 22 Mei.

Donderdag 19 Mei: Premier League Darts 15, Londen
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De spanning leek er wel uit te zijn, maar Gerwyn Price heeft weer wat leven in de Premier League gebracht. Doordat hij in Sheffield de titel pakte, heeft hij het gat met plek vier verkleind naar nog maar twee punten. Met een Peter Wright uit vorm is alles weer mogelijk, zeker als volgende week de nummer vier en vijf tegen elkaar spelen. Om zijn kansen te vergroten zal Price in Londen eerst moeten winnen van Jonny Clayton. Voor Peter Wright staat er een duel met James Wade op het programma, als is het maar de vraag of Wade op tijd hersteld is. Mocht Wright een BYE krijgen, zou dit een enorme impact hebben op de competitie. Michael van Gerwen, die al zeker is van de laatste vier, neemt het op tegen Michael Smith, terwijl Joe Cullen en Gary Anderson elkaar ook treffen.

Vrijdag 20 Mei – Zondag 22 Mei: European Tour 7, European Darts Grand Prix
Tijd: 13.00 Middagsessies, 19.00 Avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

Na dit weekend zijn we op de helft van het European Tour-seizoen in 2022. Michael van Gerwen won drie van de eerste zes toernooien, maar Luke Humphries zit hem nu op de hielen met twee titels. In Sindelfingen komen beide mannen logischerwijs weer in actie, terwijl ook Jelle Klaasen aan de oche verschijnt. ‘The Cobra’ plaatste zich als Associate Member en keert zo terug op de European Tour. Dirk van Duijvenbode is er ook weer bij, terwijl er op de vrijdag nog vijf Nederlanders in actie komen: Ron Meulenkamp, Martijn Kleermaker, Danny Jansen, Niels Zonneveld en Danny Noppert. Krijgen we een nieuwe winnaar of slaat een gebruikelijke naam toe?

WDF Weekend

20 – 22 Mei: Lithuania Open
20 – 22 Mei: Kaunas Open
21 – 22 Mei: Sunshine State Classic (AUS)

De WDF is in een rustigere periode aanbeland. In de weken voor de Dutch Open vinden er slechts een paar toernooien plaats, waarvan de meeste ook nog in de categorie ‘Brons’. Dit weekend is dat ook het geval: in Litouwen worden er twee toernooien georganiseerd, in Australië één.

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *