Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

Deze Week: Prijzengeld sprokkelen richting WK

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 42: 17 Oktober – 23 Oktober.

Donderdag 20 Oktober – Zondag 23 Oktober: Players Championship 25 t/m 28
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Op 5 augustus won Rob Cross Players Championship 24, twee en een halve maand later staat toernooi 25 pas op de agenda. Spelers die zich niet plaatsten voor de laatste vier European Tours moesten al weer zo lang wachten op wat actie. Met een blok van vier toernooien komen zij deze week wel meteen weer aan hun trekken. Het WK komt steeds dichterbij, na dit vierluik zijn er nog maar twee kansen om het WK via de Pro Tour te halen. Voor mannen die dichtbij de streep staan is het dus extra belangrijk: Geert Nentjes en Martijn Kleermaker zullen hun plekken willen behouden, terwijl Jeffrey de Zwaan zich nog omhoog zal willen spelen. Jurjen van der Velde zal daarnaast zijn debuut maken op de Pro Tour na een succesvol seizoen op de Challenge Tour, terwijl mannen als Van Gerwen, Noppert en Van Duijvenbode vol op een titel zullen inzetten.

Zondag 23 Oktober: Oceanic Masters
Tijd: 1.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Raymond Smith en Ben Robb verzekerden zich vanuit Oceanië al van een plek op het WK, dit weekend komt er nog iemand bij. In Australië staat de Oceanic Masters op het programma, traditioneel een groot toernooi ‘Down Under’. De beste spelers uit Australië en Nieuw Zeeland vechten hier doorgaans om een plek op het WK, al valt nog maar te bezien of er dit jaar spelers uit Nieuw Zeeland afreizen. Vorig jaar was dat niet het geval, maar dit jaar zouden ze met Haupai Puha nog een sterke outsider hebben. Brandon Weening, op het jeugd WK nog goed voor een plek bij de laatste 16, hoort ook tot de kanshebbers, nadat hij in zijn eigen regio ook al meerdere toernooien won.

WDF Weekend

22 Oktober: Alan King Memorial (AUS)
23 Oktober: Viking Cup (ENG)

Van vorig weekend zijn nog maar weinig resultaten bekend, maar voor aankomend weekend staan er ook weer toernooien op de planning. In Australië staat er een toernooi uit de categorie ‘Brons’ op de agenda, terwijl er in Engeland een eerbetoon wordt gehouden voor Andy Fordham. De naar zijn bijnaam vernoemde ‘Viking Cup’ valt in de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *