Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen vs Danny Noppert - Dutch Darts Masters 2024

Deze Week: Pro Tour van start, midweeks

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 7: 12 Februari – 18 Februari.

Maandag 12 Februari – Dinsdag 13 Februari: Players Championship 1 & 2
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Het nieuwe seizoen is voor de spelers uit de Premier League al weer even bezig, maar ook de rest van de spelers bij de PDC mogen deze week weer los. De PDC heeft dit jaar alle Players Championship-toernooien verplaatst naar doordeweekse dagen: waardoor er voornamelijk op maandag en dinsdag wordt gespeeld. De eerste twee zijn deze week aan de beurt in Wigan. Maar liefst 24 Nederlanders zijn dit jaar in bezit van een tourkaart en mogen aan alle toernooien mee doen. Michael van Gerwen slaat vanwege een uitje naar Disney deze week over, maar met Danny Jansen als zijn vervanger blijft het aantal Nederlanders gelijk. Onder andere Wessel Nijman, Andy Baetens én Luke Littler mogen hun debuut gaan maken op de vloer, terwijl bijna alle toppers ook aanwezig zijn.

Woensdag 14 Februari: European Tour Qualifiers 1 & 2
Tijd: 14.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

De veranderingen aan de European Tour kregen veel kritiek, maar de PDC hield voet bij stuk. De kwalificatietoernooien hebben deze week daardoor 10 in plaats van 24 plekken: 32 namen uit de top van de wereld hoeven zich niet meer via deze toernooien te plaatsen. Voor de andere 96 spelers wordt de opgave om het podium te halen zo alleen maar lastiger. Dit geldt ook voor Luke Littler: het supertalent zal zich ook op woensdag moeten melden om een plek te veroveren op de toernooien in België en Duitsland.

Donderdag 15 Februari: Premier League 3, Glasgow
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Met vier verschillende finalisten is de Premier League sterk begonnen. Het reizende circus komt deze week uit in Glasgow, waar het publiek vol achter Peter Wright zal gaan staan. De Schot heeft het ook nodig: tegen Michael van Gerwen zal hij moeten proberen zijn waardeloze vorm om te keren. Rob Cross en Michael Smith openen de avond, waarna ook Nathan Aspinall en Luke Humphries elkaar treffen. Het duel tussen Gerwyn Price en Luke Littler belooft daarna een kraker te worden.

Vrijdag 16 Februari – Zondag 18 Februari: PDCNB Pro Tour 1 & 2, PDCNB European Tour Qualifier 1, 2 & 3
Tijd: 15.00 vrijdag, 10.00 zaterdag & zondag
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Na Australië vorige week is het dit weekend de beurt aan Noord-Europa om aan het seizoen te beginnen. In Letland staan de eerste twee van in totaal tien PDCNB Pro Tour-toernooien op de planning, terwijl ook kwalificatietoernooien worden gehouden voor de eerste drie European Tour-toernooien. Kersvers tourkaarthouders Jeffrey de Graaf en Benjamin Reus mogen ook nog meedoen, terwijl Darius Labanauskas na één jaar afwezigheid ook terugkeert. Marko Kantele was vorig jaar de sterkste, al krijgt hij nu wel pittige concurrentie. Aan het einde van het jaar liggen er twee WK-plekken klaar.

Donderdag 15 Februari – Zondag 18 Februari: World Seniors Championship
Tijd: 14.00 & 20.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Drie jaar geleden werd het WK voor senioren opgericht: na twee uiterst succesvolle editie keert het ook in 2024 weer terug. Robert Thornton was tot nu toe onklopbaar, want de Schot won beide ‘WK’s’. Leonard Gates lijkt dit jaar echter een geduchte tegenstander, want de Amerikaan won ook al een aantal toernooien tussen de senioren. Voor Phil Taylor wordt het definitief zijn laatste WK: ‘The Power’ neemt na dit jaar dan toch echt afscheid van het darten. De 16-voudige wereldkampioen wil dat graag in stijl doen.

WDF Weekend

16 – 18 Februari: Scottish Classic & Scottish Open

De Dutch Open is het grootste WDF toernooi van Nederland, de Scottish Open die van Schotland. Aangevuld met de Scottish Classic zijn er ook in dit land genoeg punten te verdienen richting het WK: beide toernooien vallen in de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *