Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Q-School 2020

Deze Week: Q-School maakt dromen waar

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 2: 9 Januari – 15 Januari.

Maandag 9 Januari – Zondag 15 Januari: European Q-School
Tijd: Maandag tot Woensdag 10.00, Donderdag tot Zondag 12.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Voor meer dan 400 darters breekt er deze week in Duitsland een belangrijke week aan. In Kalkar liggen naar verwachting 14 tourkaarten klaar voor 2023: de winnaars mogen hiervan mogen zich twee jaar lang bewijzen op het profcircuit. Meer dan 75 Nederlanders gaan een poging wagen, waaronder een vijftal die net hun tourkaart kwijt zijn geraakt: Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan, Maik Kuivenhoven, Niels Zonneveld en Berry van Peer. Spelers als Jelle Klaasen en Christian Kist hopen, na al eerder van de tour te zijn verdwenen, weer terug te keren, terwijl mannen als Wesley Plaisier en Gian van Veen voor het eerst een tourkaart hopen te bemachtigen. De concurrentie is niet mals: Karel Sedlacek, Thibault Tricole, Sebastian Bialecki én de teruggekeerde Corey Cadby zijn vier van de vele spelers die ook hun zinnen op een tourkaart hebben gezet. Voor een volledige uitleg van Q-School, klik hier.

Maandag 9 Januari – Zondag 15 Januari: UK Q-School
Tijd: Maandag tot Woensdag 11.00, Donderdag tot Zondag 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Net als in Duitsland liggen er ook in het Verenigd Koninkrijk tourkaarten voor het oprapen: 13 stuks om precies te zijn. Ook in Milton Keynes zullen er meer dan 400 darters aan de oche verschijnen. Onder hun een lading aan grote namen: John Henderson, Keegan Brown, Scott Mitchell en Danny Lauby zijn hier vier van. David Pallett en Conan Whitehead hopen ook terug te keren tussen de profs, terwijl de Ieren Dylan Slevin, Conor Heneghan en Michael Flynn ook kansrijk lijken.

Donderdag 12 Januari – Vrijdag 13 Januari: Bahrain Darts Masters
Tijd: 17.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Als u dacht dat de topspelers van de PDC na het WK wat rust zouden krijgen, dan hebt u dat mis. Aankomende donderdag mogen er meteen acht afreizen naar het Midden-Oosten voor de eerste editie van de Bahrain Darts Masters. Acht PDC-toppers nemen het op tegen acht regionale sterren, waaronder Paul Lim en Yuki Yamada. Raymond van Barneveld keert ook terug op het World Series-circuit. ‘Barney’ houdt de Nederlandse eer hoog: Michael van Gerwen geniet nog even van een welverdiende vakantie. Kersvers wereldkampioen Michael Smith is wel van de partij: ‘Bully Boy’ zal voor het eerst als nummer één van de wereld worden aangekondigd.

WDF Weekend

14 Januari: Pacific Masters

Ook bij de WDF gaat het nieuwe seizoen weer van start. In Australië vindt de Pacific Masters plaats, een toernooi in de categorie ‘Zilver’. Punten richting het WK van 2024 kunnen hier al worden verdiend.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *