Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Wesley Plaisier - WDF World Championship 2023

Deze Week: Revanche op de Challenge Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 3: 15 Januari – 21 Januari.

Donderdag 18 Januari – Vrijdag 19 Januari: Bahrain Darts Masters
Tijd: 17.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Het WK is voorbij, Q-School zit erop: de PDC reist deze week door naar het Midden-Oosten. De tweede editie van de Bahrain Darts Masters staat op de planning, met voor de eerste keer ook Michael van Gerwen aan de oche. De Nederlander sloeg de eerste editie vorig jaar over, maar zal nu hopen de titel van Michael Smith af te pakken. Wereldkampioen Luke Humphries is logischerwijs ook van de partij, net als dé rijzende ster van de dartswereld: Luke Littler. Vanuit Azië gaan onder andere Man Lok Leung, Lourence Ilagan en Tomoya Goto de uitdaging aan.

Vrijdag 19 Januari – Zondag 21 Januari: Challenge Tour 1 t/m 5
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Het zal voor veel spelers even omschakelen zijn: de teleurstelling van Q-School kan dit weekend snel worden weggespoeld op de Challenge Tour. Ook dit jaar zullen er op de Players Championship-toernooien plaatsen vrijkomen, die worden aangevuld met de top van de Challenge Tour-ranglijst. Het is dus zaak om vorige week achter je te laten en nu alsnog gaat knallen. Vijf van de in totaal 24 toernooien worden dit weekend afgewerkt: na al deze toernooien wint de top twee ook weer een tourkaart, aangevuld met een startbewijs op het WK. Genoeg om nog voor te spelen dus!

WDF Weekend

19 – 21 Januari: Las Vegas Open & Las Vegas Classic

Ook de WDF schiet dit weekend uit de winterslaap met meteen een spectaculair weekend: in de gokhoofdstad van de wereld, Las Vegas, vindt meteen het eerste ‘gouden’ toernooi van 2024 plaats. De winnaars op de zaterdag verdienen meteen een startbewijs voor het WDF WK in december van dit jaar, terwijl er op zondag ook nog gespeeld wordt in de categorie ‘Zilver’. Fallon Sherrock maakt de oversteek ook naar Amerika, in de jacht op een titel.

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *